Atelierele studențești de traducere la Facultatea de Litere

Facultatea de Litere a Universității din Craiova are deosebita plăcere de a vă anunțaorganizarea, cu sprijinul Ministerului Educației, a celei de-a patra ediții a Atelierelor studențești de traducere (franceză, engleză) în perioada 14-15 noiembrie 2022. Atelierele studențești de traducere oferă un cadru generos în care 25 de studenți de la opt universități (Universitatea din Craiova, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Dunărea de Jos Galați, Universitatea Ovidius Constanța, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași, Universitatea din Oradea, Universitatea din Pitești) vor avea posibilitatea de a lucra efectiv în domeniul lor de competență.

Manifestarea, care a devenit de tradiție, se adresează studenților pasionați din domeniul traducerii și al terminologiei care sunt invitați la Universitatea din Craiova pentru un schimb intelectual real și fructuos, care să îi ajute în demersul lor profesional.

Deschiderea oficială a Atelierele studențești de traducere (franceză, engleză) va avea loc luni, 14 noiembrie, ora 10 în Sala 444, Etajul II, sediul central al Universității din Craiova.

Atelierele de lucru și conferințele vor fi susținute de profesori reputați din domeniul traducerii, terminologiei și interpretariatului, iar concursul de traduceri va da posibilitatea tinerilor participanți de a da măsura talentului și profesionalismului lor. La acestea se adaugă vizita orașului Craiova și a Muzeului de Artă care vor încununa cele două zile de lucru efectiv în domeniul fascinat al traducerii.

 

Persoană de contact:

Prof.univ.dr. Cristiana TEODORESCU


Proiecte@UCV - 11.11.2022