Încheierea proiectului În căutarea originilor - Călătorii culturale în spațiu și timp românesc

Universitatea din Craiova anunță încheierea proiectului În căutarea originilor-Călătorii culturale în spațiu și timp românesc, care a fost implementat în baza unei finanțări nerambursabile acordată de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, cf. contract nr. DRP/C/78/20.06.2022, în valoare de 115.070 lei.

Proiectul s-a desfășurat în perioada iunie-august 2022, atât în țară, cât și în străinătate (Verona-Italia), în parteneriat cu Parohia ortodoxă română „Sf. Ilie Tesviteanul” din Verona și Filialele Uniunii Artiștilor Plastici din Craiova și Drobeta Turnu-Severin. Beneficiarii proiectului au fost 30 copii și tineri din rândul comunității românești de la Parohia ortodoxă română din Verona.

Activitățile proiectului au constat în organizarea unei vizite de documentare în țară și a unei tabere de creație artistică la Verona, precum și a unor seminare și ateliere tematice ce au avut ca obiectiv principal promovarea artei, culturii și civilizației românești în rândul copiilor și tinerilor români din diaspora. Activitățile cu caracter educațional-formativ au fost realizate cu sprijinul cadrelor didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă (Domeniul Arte Vizuale) a Universității din Craiova.

 

Coordonator de proiect:

Conf. univ.dr. Vasile Fuiorea

Informații suplimentare:

Responsabil promovare: Pr. lect. univ. dr. Ion Reșceanu

ionresceanu@yahoo.com

 

Proiecte@UCV - 16.09.2022