UCV, selectată într-un proiect de inovare în domeniul sportului

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) a anunțat cele 26 de consorții selectate pentru a participa la Inițiativa EIT: Dezvoltarea capacității de inovare pentru învățământul superior. UCV face parte din Consorțiul câștigător HEInnovaSport, alături de șase universități europene și de alți trei parteneri din mediul socio-economic.

Universitățile din Consorțiul HEInnovaSport sunt: Școala Norvegiană de Științe ale Sportului (partener principal), Universitatea din Luxemburg, Universitatea Frederick din Cipru, Universitatea din Craiova, Școala Suedeză de Științe ale Sportului și Sănătății și Institutul Karolinska din Suedia. Cele două ONG-uri partenere sunt Rețeaua Internațională pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii din Italia și Ungt Entreprenørskap din Norvegia, iar centrul de inovare este Igloo Innovation AS din Norvegia.

Viziunea HEInnovaSport este de a îmbunătăți inovarea și capacitatea antreprenorială a instituțiilor de învățământ superior care au programe în domeniul științei sportului. Scopul proiectului este de a combate inactivitatea fizică, care este un factor de risc major pentru morbiditate și mortalitate prematură, responsabil pentru peste cinci milioane de decese la nivel global în fiecare an. Consorțiul HEInnovaSport, care va primi o finanțare de 1,2 milioane de euro, urmărește să dezvolte soluții de inovare și capacități antreprenoriale, pe care își propune să le transforme în oportunități de afaceri cu impact comunitar.

În cadrul Inițiativei EIT: Dezvoltarea capacității de inovare pentru învățământul superior, aproape 300 de instituții de învățământ superior și partenerii lor din 38 de țări vor primi până la 31,2 milioane EUR în total pentru a-și consolida capacitățile de inovare. Un număr de 56 de consorții, reprezentând peste 680 de organizații din întreaga Europă, au aplicat pentru apelul EIT HEI din acest an.  

Departamentul de Relații Publice și Imagine Academică

 

Știri@UCV - 29.07.2022