Școala de vară „Artă, Cultură, Spiritualitate" la Facultatea de Teologie Ortodoxă

Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din Craiova organizează, în perioada 04 - 17 iulie, Școala de vară „Artă, Cultură, Spiritualitate". Grupul țintă este format din 52 de elevi de liceu, aflați în situații de risc, ce provin de la patru unități de învățământ din Oltenia: Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Nicolae" - Rm. Valcea, Liceul de Arte "Constantin Brăiloiu" din Târgu Jiu, Liceul Teologic din Târgu Jiu și Liceul de Artă ”Marin Sorescu” din Craiova.

Activitățile propuse contribuie la îndeplinirea obiectivului general al proiectului, și anume atragerea elevilor din liceele regiunii Sud-Vest Oltenia către un învățământ superior de calitate și facilitarea accesului acestora la învățământul terțiar din domeniul Artelor Plastice al Universității din Craiova, prin intermediul Facultății de Teologie Ortodoxă. 

Pe parcursul celor două săptămâni, elevii vor participa la cursuri de consiliere profesională și orientare în carieră, ateliere de lucru pentru dezvoltare personală, cursuri specifice din domeniul spiritualității și artelor plastice sau workshop-uri artistice. De asemenea, vor fi organizate vizite de studiu la Complexul Brâncuși din Tg. Jiu și la Mănăstirile Tismana și Lainici din jud. Gorj.  În plus, elevii vor participa și la activități culturale, sportive și recreative.

Scopul activităților didactice, remediale și extracurriculare este de a motiva elevii să finalizeze studiile liceale și de a se orienta apoi spre Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova, specializările Artă Sacră, Arte Plastice și Teologie Ortodoxă Pastorală.

Sub-proiectul Facultății de Teologie a fost aprobat în anul 2020 și este finanțat integral de BIRD, în baza Legii nr. 234/2015 pentru ratificarea Acordului de Împrumut (Proiectul privind învățământul secundar-ROSE) între România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015. Durata grantului este de trei ani (2020-2022), dar în urma unei finanțări recente, perioada a fost prelungită cu doi ani. Din cauza pademiei de COVID-19, anul trecut Școala de Vară „Artă, Cultură, Spiritualitate" s-a desfășurat în sistem on-line.

Detalii:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proiecte@UCV - 07.07.2022