Prof. univ. dr. Alexandru Gafton, Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova

Conducerea Universității din Craiova are deosebita onoare de a vă invita la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității din Craiova, domnului prof. univ. dr. ALEXANDRU GAFTON, Decanul Facultății de Litere, din cadrul Universității ”A.I.Cuza” din Iași. Evenimentul va avea loc în Aula “Mihai I al României”(str. A. I. Cuza, nr. 13), joi, 26 mai 2022, ora 13:00.

Înaltul titlu academic va fi acordat de Senatul Universității din Craiova, la propunerea cadrelor universitare ale Facultății de Litere.

Prof. univ. dr. Alexandru Gafton a fost membru al Consiliului general al

C.N.A.T.D.C.U și preşedinte al Comisiei de Filologie a C.N.A.T.D.C.U, până în anul 2016, iar în prezent este membru al aceleiași comisii de specialitate.

Prof. univ. dr. Alexandru Gafton este iniţiatorul şi organizatorul  Conferinţei Naţionale „Text şi discurs religios”, editor al revistei aceleiași conferințe şi membru fondator al Asociaţiei Culturale „Text şi discurs religios”, a fost lector de limba română la Universitatea din Konstanz, Germania, dar și profesor invitat la Universitatea din Zürich, Elveţia, în urma câştigării bursei „Prinţul Dimitrie Sturdza”.

Activitatea didactică și de cercetare a Domniei Sale este amplă și complexă, foarte greu de cuantificat în câteva rânduri. Prof. univ. dr. Alexandru Gafton a publicat peste 35 de articole științifice în țară și străinătate, dar și o serie de volume, cursuri universitare și foarte multe traduceri ale unor lucrări științifice din limba engleză și franceză. Este specialist în lingvistică diacronică (istoria limbii române, fonetică istorică, etimologie, semasiologie); filologie (tehnica editării textelor vechi, paleografie); traductologie; biblistică și sociolingvistică.

Detalii:

Știri@UCV - 24.05.2022