Universitatea din Craiova promovează Recensământului Populației și Locuințelor

 Universitatea din Craiova promovează Recensământului Populației și Locuințelor în rândul studenților și personalului didactic. În acest sens, au fost trimise informări către departamentele din cadrul instituției, dar și către asociațiile de studenți ce conțin calendarul, dar și modul în care se poate efectua auto-recenzarea. Membrii comunității educaționale au fost îndemnați să participe la această acțiune împreună cu familiile lor și să o promoveze și în cercurile apropiate – rude, prieteni și cunoștințe.

           Recensământul Populației și Locuințelor, din acest an, are loc în condiții excepționale, fiind integral digitalizat și împărțit în două etape distincte:

14 martie – 15 mai: auto-recenzarea online și auto-recenzarea asistată;

16 mai – 17 iulie: recenzorii vor vizita locuințele și persoanele care nu s-au auto-recenzat și vor colecta datele din chestionar cu ajutorul tabletelor.

          Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate auto-recenza în doi pași:

  • pasul unu: persoana accesează PLATFORMA DE AUTORECENZARE și completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte;
  • pasul doi: persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale vor primi un link la adresa/adresele de e-mail Institutul Naţional de Statistică, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ. La finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul „Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora „00:00” din ziua de 1 decembrie 2021. Autorecenzarea este disponibilă populației până pe 15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.). Un lucru introdus în premieră pentru acest recensământ complet informatizat este că fiecare salariat care se auto-recenzează sau este auto-recenzat primește o zi liberă de la angajator.

            Recensământului Populației și Locuințelor se desfășoară o data la zece ani.

Formularul foate fi completat aici.

Detalii:

 

Știri@UCV - 31.03.2022