UCV susține proiectul „Ora Pământului”

Universitatea din Craiova se alătură și anul acesta celui mai mare eveniment de mediu din istorie - Ora Pământului. În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice.

În data de 26.03.2022, în intervalul 20:30 - 21:30, Universitatea din Craiova se va alatura acestei acțiuni.

Potrivit site-ului www.ora-pamantului.ro, evenimentul a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, fiind brand înregistrat de organizația WWF (World Wide Fund for Nature) la nivel global. Peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară.

În România, Ora Pământului se sărbătorește din anul 2009. De la un început relativ timid de 9 orașe la prima ediție, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în inițiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților.

Studenții UCV vor putea sprijini această acțiune și cu prezență, fiind invitați de Facultatea de Științe, în fața clădirii centrale, începând cu ora 20.15.

Știri@UCV - 25.03.2022