UCV, Pivotul Dezvoltării Economice Regionale

Rectorul Universității din Craiova, Prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu, a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate că instituția pe care o conduce va ocupa funcția de lider al unuia dintre cele opt Hub-uri de dezvoltare regională din România - Hub-ul de dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Informația a fost primită într-o scrisoare oficială din partea Consilierului pentru dezvoltare regională al Primului Ministru al României, Laszlo Borbely.

În cadrul emisiunii Ora 21, realizată de Laurențiu Barbu la Oltenia TV și transmisă pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube al postului, Rectorul Universității din Craiova a vorbit și despre revenirea studenților în sălile de curs, despre situația cazărilor în cămine și despre sprijinul acordat studenților din Ucraina care doresc să își continue studiile la instituția de învățământ superior craioveană.

Prof. univ. Cezar Ionuț Spînu s-a referit și la proiectele câștigate de UCV, în valoare de peste 100 de milioane de euro, precum și la un investitor strategic în zona Olteniei care ar putea înființa câteva mii de locuri de muncă în viitorul apropiat.

Un alt subiect adus în discuție a fost viitorul blocului S 200 din centrul orașului. Rectorul UCV a declarat că urmează să se depună un proiect pentru înființarea unui Parc Tehnologic Universitar IT ce ar putea genera 20% din bugetul județului Dolj.

Nu în ultimul rând, Rectorul  Cezar Ionuț Spînu a anunțat că, în perioada imediat următoare, craiovenii vor avea la dispoziție o nouă atracție - un număr șase carturi electrice marca UCV, care vor rula pe o pistă omologată, realizată în colaborare cu Consiliul Local.

Știri@UCV - 22.03.2022