Curs @Clear Air – Oltenia

Asociația pentru Educație Sud Vest Oltenia împreună cu o echipă de voluntari de la OMV Petrom, Departamentele de Fizică și Comunicare ale Universității din Craiova și Centrul Meteorologic Regional Oltenia din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie le adresează profesorilor din învățământul preuniversitar invitația de a participa la cursul on-line „Despre schimbări climatice, vreme și poluarea aerului” profesorii din învățământul preuniversitar. Cursul este organizat în cadrul proiectului de voluntariat Clear Air – Oltenia și se va desfăşura în mediul on-line miercuri, 15.12.2021, ora 18:00, pe platforma Zoom. Participarea la curs este gratuită.

Evenimentul promovează colaborarea în rândul profesorilor, a schimbului de experiență bidirecțional între învățământul universitar și cel preuniversitar, a importanței voluntariatului și a învățării continue interdisciplinare de-a lungul întregii vieți. De asemenea, evenimentul promovează implicarea profesorilor în proiectele de dezvoltare sustenabilă a regiunii Sud Vest Oltenia și evidențiază rolul educației în conștientizarea unor probleme ale comunității locale.

            Proiectul Clear Air Oltenia dezvoltă în Oltenia o rețeau independentă de senzori de particule, este continuarea proiectului Clear Air Craiova. În cadrul proiectului este organizată o campanie de conștientizare a importanței unui aer curat pentru sănătate pe trei paliere: 1. pentru studenți, 2. pentru elevi și profesori și 3. pentru publicul larg. De asemenea, rezultatele prelucrării și analizei datelor de la senzori au fost prezentate în cadrul unor conferințe internaționale. Profesorii din Oltenia se vor întâlni cu echipa de proiect pentru a discuta probleme de actualitate legate de schimbări climatice, vreme și poluare.

 

Persoană de contact: Lect. univ. dr. Xenia NEGREA (0745567724)

Topic: Curs profesori invatamant preuniversitar

Time: Dec 15, 2021 18:00 Bucharest

Join Zoom Meeting

https://us06web.zoom.us/j/87494410760?pwd=bkgyaXhENFRacHZFMk9HQUJrejdLQT09

Meeting ID: 874 9441 0760

Passcode: 211887

 

Detalii:

 

 

 

 

 

Proiecte@UCV - 13.12.2021