Centru de cercetare româno-chinez la Universitatea din Craiova

Conducerea Universității din Craiova are onoarea să vă invite joi, 9 decembrie 2021, la ora 10. 00, pe platforma Tencent (link: https://meeting.tencent.com/dm/teKuBgbULMBE Meeting Number: 219 633 885), la inaugurarea centrului de cercetare China-Romania Research Center in Applied Mathematics (http://www.cram.ucv.ro/).

Membrii fondatori sunt prof. univ. dr. Vicențiu Rădulescu  - director centru CRAM (Universitatea din Craiova), prof. univ. dr. Ionel Rovența (Universitatea din Craiova), prof. univ. dr. ing. Dan Selișteanu (Universitatea din Craiova), Xianhua Tang (Central South University, Changsha), Runzhang Xu (Harbin Engineering University), Binlin Zhang (Shandong University of Science and Technology, Qingdao).

Centrul de cercetare a fost înființat ca urmare a intensei colaborări științifice cu matematicieni chinezi, începute în urmă cu câțiva ani și care a fost concretizată cu publicarea a peste 50 de articole în reviste cu o foarte largă vizibilitate internațională. În prezent, la UCV sunt 5 cercetători chinezi cu finanțare de la China Scholarship Council (CSC), alți 4 cercetători urmând să sosească la Craiova, în ianuarie 2022. Aceștia sunt singurii cercetători chinezi din toate domeniile aflați în România cu suport financiar din partea CSC.

La deschiderea oficială a Centrului vor participa membri ai Ambasadei Chinei la București, reprezentanți ai mai multor universități din China, precum și cadre didactice ale Universității din Craiova.

Acest centru de cercetare își propune promovarea excelenței autentice în cercetarea matematică și consolidarea relațiilor științifice dintre România și China.

Știri@UCV - 08.12.2021