Blue Growth Hackathon

 În cadrul preocupărilor Rețelei Universităților de la Marea Neagră/Black Sea Universities Network (BSUN) se înscrie și facilitarea unei implicări active a studenților din cadrul universităților membre în activități colaborative și de promovare a spiritului creativ.

 

Astfel, în zilele de 29 și 30 iunie, 2021, cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Dunării, BSUN organizează, împreună cu Primăria Orașului Hârșova, un eveniment de tip Hackathon pe tema „creșterii albastre”.

 

Acest eveniment are un format de atelier de lucru colaborativ la care pot participa echipe interdisciplinare de studenți din programe de doctorat, masterat, dar și din anii terminali de la programele de licență. Echipele de studenți trebuie să aibă o componență de 3-7 membri, formate în prealabil sau special cu ocazia evenimentului.

 

Înregistrarea la acest eveniment este deschisă până la data de 21 iunie, 2021, pe platforma http://bsun.org/.

 

În urma înregistrării, studenții vor primi pachete de informare cu privire la Orașul Hârșova, istoric, factori de dezvoltare și oportunități.

 

Activitatea studenților se va organiza în format online, în echipe constituite după preferințele acestora. Echipele de studenți vor avea la dispoziție 24h pentru a defini soluții de dezvoltare durabilă a orașului Hârșova, punând în valoare factorii specifici cu accent pe dezvoltarea sectoarelor de „creștere albastră”.

 

Brosura Blue Growth Hackathon

 

Rețeaua Universităților de la Marea Neagră/Black Sea Universities Network (BSUN) este o inițiativă care vizează dezvoltarea unei platforme de colaborare între universitățile din regiunea Mării Negre.

 

Rețeaua are statutul juridic de organizație internațională ad-hoc și a fost înființată cu ocazia celei de-a II-a Conferințe a Rectorilor Universităților de la Marea Neagră, desfășurată la Constanța în 1998.

 

Rețeaua include peste 120 de universități din cele 12 state membre ale Organizației de Cooperare Economică a Mării Negre, precum Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia, Ucraina și Serbia. Universitatea din Craiova este, de asemenea, membră a Rețelei Universităților de la Marea Neagră.

Știri@UCV - 10.06.2021