Soluții inteligente lansate în premieră la Craiova

 

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate, partener strategic al Universităţii din Craiova, organizează la Craiova cea de-a șasea ediție a Caravanei Smart City, unicul program de promovare a conceptelor Smart City și de informare a factorilor decidenți cu privire la noile tehnologii.

Evenimentul va avea loc la Craiova, în 12 Aprilie, în cadrul Centrului Multifuncțional Craiova, începând cu orele 09:30  și este adresat reprezentanților județelor Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea. Programul Caravana Smart City, organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate și desfășurat sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei, se derulează  pe o perioadă de 12 luni, în 12 regiuni ale țării și conectează factorii decidenți din administrația publică, societatea civilă, mediul universitar și companiile private care oferă soluții inovatoare în scopul creării unor comunități performante.

Au confirmat prezența la eveniment domnul Robert Iulian Tudorache, secretar de stat la Ministerul Energiei, reprezentanți ai Consiliului Județean Dolj, Instituția Prefectului Dolj, domnul Sorin Manda – Administrator Public al Municipiului Craiova, precum și Universitatea din Craiova, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Oltenia și reprezentanți ai județelor cărora li se adresează.

Tematica abordată vizează prezentarea de soluții dedicate regiunii de implementare, astfel că vor fi supuse atenției celor prezenți soluții cu nivel înalt de adaptare la specificul regiunii. În premieră, în cadrul Caravanei va fi prezentat serviciul unic infra3D ce aduce sistemele de infrastructură în trei dimensiuni și facilitează monitorizarea și analizarea eficientă a infrastructurii oricând și oriunde.

Totodată, vor fi prezentate soluții de management inteligent al deșeurilor, tinzând către zero pierderi, construcții inteligente și soluții de guvernare inteligentă.

Programul Caravana Smart City a fost premiat în cadrul Galei EduManager.ro pentru rezultatele excepționale și a fost selectat în lista scurtă a finaliștilor în cadrul evenimentului internațional Transport&Ticketing Awards 2018, la categoria Smart City 2018, unde competiția s-a purtat cu lideri ai domeniului.

Lansat în luna septembrie 2017 la București, Programul Caravana Smart City a ajuns până acum la Brașov, Iași, Piatra Neamț, Alba Iulia și Deva.

Participarea reprezentanților instituțiilor publice este gratuită.

 

Detalii:

 

 

Știri@UCV - 11.04.2018