Concert de colinde

 

Pe 18 decembrie, de la ora 11, în holul central al Universităţii din Craiova, Corul bărbătesc al Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova va interpreta colinde și cântece de stea bizantine și corale românești, dirijor pr. lect. univ. dr. Adrian Maziliţa.

Corul a luat ființă în anul 1992, fiind constituit din studenți ai secției de Teologie Pastorală, şi promovează cântările bisericeşti ale cunoscuților compozitori Gavriil Muzicescu, Gheorghe Dima, Ion Vidu, Gheorghe Cucu, Nicolae Lungu, creații corale din repertoriul internațional, dar și piese corale de inspirație folclorică. Corul a participat la numeroase manifestări culturale, naționale, precum și la cele organizate de Arhiepiscopia Craiovei și Universitatea din Craiova.

Dintre realizările recente, amintim obținerea locului al II-lea la Concursul național „Lăudați pe Domnul” – București.

Concertul are loc în cadrul Târgului de Crăciun WINTERLAND, organizat de Facultatea de Horticultură. Manifestarea este dedicată lui Mihnea Diaconu, un băieţel de numai 7 ani, din Craiova, diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică cu celule T. Mihnea are nevoie de ajutor, având în vedere că intervenția chirurgicală de transplant de măduvă, care se va face în străinătate, presupune costuri foarte mari.  

Târgul rămâne deschis publicului până pe 19 decembrie.

 

Știri@UCV - 15.12.2017