Congresul Studenților din România Ediția a VI-a, 17-19 Mai 2013

Uniunea Studentilor din România vă invită între 17 şi 19 mai 2013 să participaţi la Congresul Studenților din România, un proiect dedicat studenţilor, absolvenţilor, interesaţi de construirea unei noi societăți pentru tineri, bazată pe valori și pe strategii realiste.

 

Eveniment de referinţă în mediul studenţesc din România, Congresul Studenţilor pornește de la premisa de a crea un nou model de societate pentru tineri, cu accent pe 3 paliere extrem de importante: legea internship-ului, opinia studenților privind sistemul educațional românesc și necesitatea elaborării unui model de creștere economică pentru o Românie modernă și competitivă.

 

Activitățile pe care Congresul Studenților este construit sunt următoarele: mese rotunde, workshop-uri naționale și adunarea plenară. Mesele rotunde din acest an vor trata cele trei direcții ale congresului. Invitații acestor mese rotunde vor fi persoane cu experiență în domeniul educațional, economic și al internship- urilor, pentru a oferi participanților un punct de pornire în procesul de creare a noului model de societate.

 

Workshop-urile naționale vor fi organizate în cele 5 regiuni ale țării (Vest, Est, Centru, Sud-Est și Sud-Vest) și sunt structurate astfel încât să ofere studenților ocazia de a-și exprima deschis părerile și problemele cu privire la cele 3 subiecte abordate în cadrul congresului. La aceste ateliere vor participa deopotrivă studenți și invitați speciali, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai mediului non-guvernamental și ai celui academic.

 

Adunarea Plenară își propune să fie o întâlnire amplă care să reunească oficialități, miniștri, rectori, oameni de afaceri și studenți, în scopul conturării unui nou model de societate pentru tineri. În cadrul acestei întâlniri va fi prezentat rezultatul cercetării desfășurată de USR privind domeniul educațional iar invitații vor oferi prin prisma experienței lor păreri și recomandări în legătură cu tema abordată de congres în anul curent. Anul acesta, Adunarea Plenară va avea loc pe data de 18 Mai, la Palatul Parlamentului.

 

Pentru a participa la Congresul Studenților din România, dar şi pentru a afla mai multe detalii, puteţi consulta site-ul oficial: www.congresulstudentilor.ro

 

 

Evenimente@UCV - 09.05.2013