Fulbright Student Award 2014-2015

Studenţii şi absolvenţii Universităţii din Craiova se pot înscrie, pâna la data de 13 mai 2013, în competiţia Fulbright Student pentru burse de studiu în Statele Unite ale Americii.

 

Competiţia este organizată de Comisia Fulbright Româno-Americană şi vizează anul academic 2014-2015.

 

Bursele Fulbright Student se adresează absolvenţilor români cu studii de licenţă sau de masterat precum şi doctoranzilor. Aplicanţii pot candida pentru burse de masterat sau de cercetare (non-degree) în orice domeniu, cu excepţia medicinei clinice.

 

Aplicanţii la bursa Fulbright Student trebuie să deţină o diplomă de licenţă, să cunoască limba engleză si să aibă cetăţenie română. Sunt eligibili și studenții în an final de studiu, care vor susține examenul de licență până în septembrie, 2013.

 

La înscrierea în concurs, aplicanţii vor depune un formular online (https://apply.embark.com/student/fulbright/international/20/), diploma de licenţă (sau adeverință de la facultate), foi matricole, împreună cu traducerile acestora, şi trei scrisori de recomandare. În primele etape ale competiției, diploma/ adeverința, foile matricole și traducerile acestora sunt acceptate ca documente scanate, încărcate direct în aplicația de concurs.

 

Bursa acoperă costurile unui an academic, în limitele bugetului alocat, şi include transportul internaţional, taxele de şcolarizare, asigurare de sănătate, un stipendiu lunar şi o alocaţie pentru cărţi şi materiale educaţionale.

 

Candidații care se înscriu în competitie nu trebuie sa fie admiși în prealabil într-un program de studiu/ cercetare în Statele Unite. Admiterea și afilierea la universitățile americane se derulează ca parte a programului Fulbright Student Award.

 

Rezultatele testelor TOEFL și GRE sau GMAT nu sunt obligatorii la momentul înscrierii în competiție. Finaliştii români nominalizaţi la bursele Fulbright Student vor beneficia de vouchere pentru susţinerea testelor.

 

Programul Fulbright este cel mai important program de schimburi culturale, ştiinţifice şi educaţionale desfăşurat de Statele Unite ale Americii. Comisia Fulbright Româno-Americană administrează acest program şi acordă burse de studiu şi de cercetare pentru studenţi, profesori, cercetători români şi americani.

 

Pentru mai multe detalii, puteţi vizita www.fulbright.ro.

 

Știri@UCV - 30.04.2013