CampusVoluntariatProiecte ASFLProiecte Realizate

Proiecte realizate până în prezent

  • More love, No drugs - campanie de informare în rândul tinerilor în legătura cu pericolele pe care le presupun drogurile şi sexul neprotejat;

 

 

  • Festivalul de poezie "Alexandru Macedonski", eveniment la care au participat studenti din alte orase, in cadrul caruia si-au prezentat propriile creatii, la final fiind premiata cea mai buna dintre acestea;

 

 

  • Ajuta-i din putinul tau! este un proiect caritabil, care a avut ca scop strangerea donatiilor pentru o casa de copii.

 

  • 1,2 Step - cursuri gratuite de dans modern si clasic pentru personaje de toate varstele,eveniment finalizat printr-un concurs cu premii;

 

  • Colocvii de arta literara, un set de intalniri in cadru organizat unde studentii au putut discuta liber pe teme literare de interes pentru ei si s-au exprimat intr-un concurs de proza si poezie;

 

  • Caravana ONG-urilor, unde ASFL a obtinut premiul special al juriului, fiind desemnata cea mai originala asociatie studenteasca;

 

Proiecte Internaţionale

  • Transeuropean Journey: Breaking down stereotypes

Acest proiect este primul aprobat prin programul Tineret în Acţiune şi primul exchange găzduit de ASFL. O parte din membrii echipei de proiect au adus în pregătirea şi desfăşurarea activităţilor experienţa personală căpătată în timpul desfăşurării de activităţi similare, ca participanţi, în schimburi şi training-uri YiA.

"Transeuropean journey: Breaking down stereotypes" a pornit de la o situaţie reală petrecută unui membru Asfl în timpul unui training internaţional când participanta din Polonia i-a adresat numeroase întrebări legate de români/romi şi i-a menţionat în mod repetat cât de mirată este de faptul că România nu este sălbatică şi necivilizată aşa cum i se spusese că este.

Astfel activităţile programate şi apoi desfăşurate au venit în întâmpinarea acestor probleme pentru a le rezolva în mod non – formal cu scopul de a creşte toleranţa şi promova solidaritatea între tineri, promova cooperarea indiferent de etnie/naţionalitate şi gen, a atrage atenţia asupra cum se poate implica generaţia tânără pentru a deveni cetăţeni europeni activi.

Programul de activităţi a fost creionat cu partenerul polonez atunci când a apărut şi ideea de a aplica proiectul şi definitivat ulterior pentru a fi adaptat realităţii ţării gazdă şi posibilităţilor asociaţiei noastre. În timpul perioadei de pregătire a fost prezentat partenerilor şi aprobat de către aceştia. Li s-a cerut chiar să conducă (dacă îşi doresc şi pot) unele sesiuni.



  • IN and OUT of EU: breaking down stereotypes II”este al doilea Schimb de Tineri, pe care Asociaţia Sudenţilor din Facultatea de Litere l-a implementat, ca urmare a răspunsului bun, primit de la partenerii locali şi internaţionali cu privire la primul proiect realizat, "Transeuropean Journey: Breaking down Stereotypes". Acest Schimb de Tineri a implicat activ 35 de tineri din Italia, Grecia, Germania, Turcia, Norvegia, Franţa şi Romania timp de 6 zile în Craiova. Aceştia au participat la activităţi cu privire la stereotipuri, discriminare, în general, şi discriminarea romilor în special, egalitatea de şanse din punct de vedere cultural, istoric şi drepturile omului. Proiectul a avut ca scop principal implicarea, participarea activă şi cooperarea între participanţii din ţările europene şi non-europene. Proiectul urmărea, de asemenea, dezvoltarea personală a participanţilor, oferindu-le oportunităţi de învăţare interculturală şi conştientizare culturală, de câştigare de noi competenţe şi abilităţi de dezvoltare, multilingvism şi interacţiune participativă.

Activităţile au fost bazate pe educaţia non-formală, pe un un proces de învăţare şi de formare care va funcţiona în afara rutinelor sistemului educaţional formal. Acesta a fost bazat pe învăţarea prin participare, ţinând seama de nevoile şi interesele tinerilor. Metodele utilizate pe parcursul celor 6 zile au fost: prezentari audio/video, discuţii de grup şi brainstorming, simulări şi jocuri de rol, vizite de studiu, studii de caz şi vizite culturale.



  • Your life matters: STOP smoking! - al treilea schimb de tineri pe care Asfl l-a organizat, concentrându-se asupra unei probleme controversate a secolului 21: efectele negative ale fumatului asupra sănătăţii noastre şi a mediului. Am încercat să ridicăm gradul de conştientizare a tinerilor implicaţi şi comunităţii noastre locale prin mijloace non-formale şi activităţi care au avut loc la Craiova timp de 10 zile.

De data aceasta am avut 49 de participanţi din 9 ţări europene : România, Franţa, Italia, Polonia, Letonia, Cipru, Malta, Spania şi Portugalia, care au fost angajaţi într-o serie de activităţi în aer liber (tenis, badminton, fotbal, role, dans, arte marţiale, tae-bo) ca substitut pentru fumat, în acelaşi timp pregătind o activitate de sradă şi o conferinţă publică pentru a atrage atenţia cetăţenilor cu privire la efectele acestui viciu.