CampusVoluntariatProiecte ASFFCPrezentare

Asociatia Studentilor din Facultatea de Fizica din Craiova

A fost fondata in anul 2003 de un grup de tineri studenti ai Facultatii de Fizica. Are ca scop principal apararea si sprijinirea intereselor studentilor de la Facultatea de Stiinte Exacte - Departamentul de Fizica, Universitatea din Craiova. Asociatia noastra este membra in principalele forme federative internationale si nationale de profil: IAPS [International Association Of Physics Students], FSRF[Federatia Studentilor Romani Fizicieni] , UNSR [Uniunea Nationala a Studentilor din Romania], VOLUM [Federatia Volum -voluntariat].

 

Inca de la infiintare asociatia s-a implicat in proiecte pentru studenti , ecologice si sociale. Din anul 2009 s-a implementat primul proiect prin Programul Tineret In Actiune, Speak OUT! , tot in acest an s-a inceput colaborarea cu WWF Romania in organizarea evenimentul Earth Hour in Craiova (proiect organizat in 2009, 2010 si 2011) si cu Asociatia Mai Mult Verde pentru organizarea proiectului Romania prinde radacini – plantare de pomi la Dabuleni.

 

In perioada urmatoare asociatia noastra a devenit ONG-ul de coordonare al Judetului Dolj in cadrul proiectului Let’s do it Romania , implementat in Romania in anul 2010 de catre Asociatia EcoAssist. Ulterior ASFFC a devenit partener fidel al acestei actiuni de amploare, participand in fiecare an atat in organizare cat si cu voluntari in ziua de curatenie.

 

In anul 2011 ASFFC s-a ocupat de organizarea unui Targ de Cariere (TdC) in Craiova in parteneriat . De asemenea , in cadrul unor proiecte TIA am devenit parteneri , Sport for Tolerance cu Asociatia Suporterilor Olteni. Pe plan studentesc-fizica am organizat impreuna cu Asociatia Studentilor Fizicieni – Universitatea din Bucuresti si Asociatia Studentilor de la Facultatea de Fizica din Timisoara ,Pentagonul Facultatilor de Fizica , proiect care a fost desfasurat ultima data in anul 1987. Tot in aceasta directie , pentru a mediatiza stiintele in special fizica am organizat o tabara la mare [TAFI 1] cu adresabilitate elevilor olimpici la materii precum fizica , matematica, informatica , astronomie si astrofizica.

 

Din 2012 s-a trecut la dezvoltarea unor proiecte internationale cu parteneri din Turcia, Ungaria , Bulgaria si Letonia prin Programul Tineret in Actiune precum Volunteer Service, Let’s break the wall of prejudicies , Green Olympics proiecte ce vizeaza voluntariatul , incluziunea sociala, combaterea prejudecatilor si dezbaterea problemelor ecologice.

Anul acesta am reinitiat in Craiova miscarea Earth Hour, evenimentul bucurandu-se de un real succes. Totodata continuam dezvoltarea programului Tineret in Actiune in cadrul ong-ului nostru prin implemtarea proiectului Cultural Mark, proiect international ce are ca parteneri tari precum Bulgaria, Turcia si Ungaria. 

 

Structura

Nume:

Funcie:

Telefon:

Tutunaru Robert

Presedinte ASFFC

0766518544

Ionescu Alina

Vicepresedinte ASFFC

0755034513

Tanasie Cristina 

 Vicepresedinte ASFFC

0766466403