CampusCămine și CantineDescriere

Descriere Campus

Cămine studenţeşti

Universitatea din Craiova oferă aproximativ 3100 de locuri de cazare în cele 11 cămine studenţeşti din campusuri.

 

Campus Agronomie

Adresă:Str. Libertăţii, Nr. 19

Căminele 1, 2 şi 3 totalizează 976 de locuri de cazare. Căminele 1 şi 2 dispun fiecare de câte 420 locuri de cazare în camere cu patru locuri şi grup sanitar comun. Căminul 3 dispune de 136 locuri de cazare pentru studenţi în camere cu două locuri, dotate cu grup sanitar propriu, televizor şi frigider. Tot în acest cămin există şi 24 locuri de cazare în apartamente de protocol modern, precum şi o sala de conferinţă.

 

Campus Mecanică

Adresă:Str. Calea Bucureşti, Nr. 107

Căminele 6, 7, 8, şi 14 dispun de un număr total de 816 locuri de cazare. Căminele 6 şi 7 dispun de camere cu două locuri dotate cu grup sanitar propriu, televizor şi frigider. Căminul nr. 8 are camere cu patru locuri şi grup sanitar comun. Începând cu octombrie 2010 a fost dat în folosinţă şi căminul nr. 14, cămin nou construit, care dispune de camere cu trei locuri dotate cu grup sanitar propriu, televizor şi frigider. Pe lângă cazarea studenţilor, Căminul nr.14 are rezervate şi 40 locuri pentru protocol.

 

Campus Electrotehnică

Adresă:Str. Calea Tehnicii, Nr. 4

Căminul nr. 10 cuprinde un număr de 200 de camere a căror capacitate este de 1000 locuri de cazare.Fiecare din camere are grup sanitar propiu.

 

Campus Educaţie Fizică şi Sport

Adresă:Str. Brestei, Nr. 146

Căminele 11, 12 şi 13 dispun de un număr total de 388 de locuri. Căminele 11 şi 13 dispun de camere cu cinci locuri, cu grup sanitar comun. Căminul nr. 12 dispune de camere cu trei locuri dotate cu grup sanitar propriu, televizor şi frigider. Căminul este destinat, pe lângă cazarea studenţilor proprii, şi pentru cazarea studenţilor străini veniţi la studii prin diverse programe europene.

 

Cantine

Începând cu octombrie 2011, în complexul Agronomie a fost redeschisă Cantina Studenţească nr. 1, unde studenţii pot servi masa în condiţii avantajoase.

În campusul Mecanică, în incinta Căminului nr. 14, funcţionează o cantină cu dotări ultramoderne unde studenţii pot servi masa în condiţii foarte bune.

 

Săli lectură şi facilităţi:

Toate căminele Universităţii din Craiova dispun de săli de lectură pentru studenţi şi săli de tratament, iar căminele 3, 6, 7, 10, 12 şi 14 au spălătorii, unde sunt montate maşini de spălat cu cartele reîncărcabile şi jetoane, precum şi oficii de preparare a hranei, dotate la standarde europene. Toate căminele sunt legate la reţeaua de televiziune prin cablu, fiind conectate la internet prin reţeaua RoEduNet.

Toate campusurile sunt deservite de personal de ingrijire si intreţinere.