Studenții craioveni au câștigat Finala zonală Europa de Sud-Est a competiției "NXP CUP - Inteligent Car Racing

Miercuri 16 martie 2016 Universitatea din Craiova a găzduit Finala zonală Europa de Sud-Est a competiției "NXP CUP - Inteligent Car Racing" (fosta Freescale Cup Intelligent Car Racing).

La finala zonală au participat 11 echipe studențești: 5 de la Universitatea din Craiova, 2 de la Universitatea "Politehnica" București, una de la "Academia Tehnică Militară" din București, 2 de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași si una de la Universitatea din Odessa,Ucraina. Și în acest an Universitatea din Craiova a obținut un rezultat remarcabil, situându-se pe primele 2 locuri dintre cele 3 care vor participa la finala Europeană a acestei competiții de tradiție în domeniul sistemelor încorporate.

Câștigătoarea concursului a fost echipa de studenți formată din Anghel Marius (TIIS, anul 2), Diaconu Ionuț (CR, anul 3) si Doroiman Adelin (CR, anul 3). Echipa situată pe locul al doilea a fost alcatuită din Nichitelea Teodor Constantin (AIA, anul 4), Păstae Laurențiu (AIA, anul 4) și Unguritu Gianina Maria (AIA, anul 4). Pe locul al treilea s-a situat echipa de studenți a Universității din Odessa, Ucraina.

Finala Europeană va avea loc pe data de 9 mai 2016, în Munchen, Germania.

Uram succes echipelor reprezentante ale Universității din Craiova!

Știri@UCV - 17.03.2016