Finalizare proiect strategic „Burse Universitare în România prin Sprijin European pentru Doctoranzi si Post-

(BURSE DOC-POSTDOC)” ( cod contract: POSDRU/159/1.5/S/133255)

 

Luni, 7 decembrie 2015, la Universitatea din Craiova, începând cu ora 10.00, la Amfiteatrul „C. Drăgan” din sediul central (Craiova, str. A. I. Cuza, nr. 13) se desfășoară conferința finală a proiectului strategic „Burse Universitare în România prin Sprijin European pentru Doctoranzi si Post-doctoranzi (BURSE DOC-POSTDOC)”. De asemenea, în perioada 4-7 decembrie 2015 se desfășoară ședințe de finalizare a proiectului, la nivelul partenerilor de proiect (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timișoara), la care participă echipa de implementare și grupul țintă al proiectului, după cum urmează: vineri, 4 decembrie 2015, ora 14, Aula Avram Iancu (Facultatea de Litere), Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu; luni, 7 decembrie, ora 11, Facultatea de Drept din cadrul Universității București; luni, 7 decembrie, ora 13, sala S1-2,  Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara.

În cadrul evenimentelor vor fi prezentate activitățile desfășurate în cadrul proiectului, precum și rezultatele obținute.

În urma semnării contractului de finanțare, în data de 8 aprilie 2014 a demarat implementarea proiectului strategic „Burse Universitare în România prin Sprijin European pentru Doctoranzi si Post-doctoranzi (BURSE DOC-POSTDOC)”, proiect câştigat prin competiţie naţională în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară nr. 1 „Educaţie şi formare profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul major de intervenţie 1.5. „Programe doctorale şi post-doctorale în sprijinul cercetării”.  

Bugetul total eligibil al proiectului a fost de 12.990.217 lei, din care asistența financiară nerambursabilă aprobată a fost de 12.730.412,66 lei. Proiectul a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Durata de implementare a proiectului a fost de 20 luni, partenerii instituţionali în cadrul acestuia fiind Universitatea din Craiova (în calitate de lider de proiect), Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timișoara.

Obiectivul general al proiectului a constat în îmbunătățirea programelor de cercetare doctorală și post-doctorală prin acordarea de sprijin financiar și instituțional pentru participarea doctoranzilor și cercetătorilor post-doctorat la astfel de programe, ca modalități de creștere a atractivității pentru inițierea și dezvoltarea unei cariere în cercetare.

Proiectul și-a propus două obiective specifice: a) îmbunătățirea participării, creşterea atractivității și motivației pentru cariera în cercetare prin sprijinirea financiară, instituțională și științifică a doctoranzilor și cercetătorilor post-doctorat; b) dezvoltarea rețelelor între universități, centre de cercetare și întreprinderi și consolidarea legăturilor dintre învățământul superior, cercetare și mediul de afaceri.

Grupul ţintă din cadrul proiectului a fost format din 80 de doctoranzi  și 90 de cercetători postdoctorat de la nivelul celor patru parteneri instituţionali pentru următoarele domenii de cercetare: tehnologiile societății informaționale, energie, mediu, sănătate, agricultură, securitatea și siguranța alimentelor, bio-tehnologii, materiale, produse și procese inovative, spațiu și securitate și cercetări socio-economice și umaniste.

Pe durata proiectului doctoranzii și postdoctoranzii au beneficiat de sprijin financiar pentru cercetare, concretizat în burse lunare de 1.800 lei (pentru doctoranzi) și 3.700 lei (pentru postdoctoranzi), precum și de posibilitatea de a efectua stagii de mobilitate interna și internațională în institute de cercetare și universități din Uniunea Europeană. De asemenea, cercetătorii au beneficiat de sprijin financiar pentru participarea la conferințe, seminarii internaționale legate de obiectul cercetării, în spațiul UE sau în România. 

 

Persoană de contact:

Conf. univ. dr. Cristian Stanciu, Responsabil informare și publicitate, Universitatea din  Craiova

E-mail: docpostdoc2014@gmail.com

Telefon: 0744622061

 

Detalii

 

 

 

 

Proiecte@UCV - 07.12.2015