Departamente Academice Departamentul de Matematici Aplicate

 

Departamentul de Matematici Aplicate (DMA)

 

 Departamentul de Matematici Aplicate (DMA) a fost infiintat ca departament autonom in cadrul Universitatii din Craiova, subordonat direct Rectoratului, prin Hotararea Senatului din iunie 2001, pe baza art. 56 (3) din Legea invatamantului.

 

  • Program de pregătire la matematică pentru BAC și admitere la licență 2017
Departamentul de Matematici Aplicate, în parteneriat cu Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova, organizează pentru elevii de liceu interesați un program de pregătire la matematică pentru Bacalaureat 2017, respectiv pentru proba de matematică la admiterea la facultate 2017. Acest program va avea calendarul următor, disponibil AICI și va aborda tematica următoare, disponibilă AICI .
 
  • Concursul Național Studențesc ,,Traian Lalescu", 4-6 mai 2017
În perioada 4 - 6 mai 2017 a avut loc la Universitatea Maritimă din Constanța etapa finală a Concursului Național Studențesc ,,Traian Lalescu".
 
De la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova au participat la Secțiunea B studenții din Anul I: Trufin Stefani Iuliana, Jega Alexandru, Băcanu Ana-Maria Alexandra, Macametre Petre Leonard și Daker Ștefan Cosmin, iar la Secțiunea D studenții din Anul al II-lea: Ciucă Oana Mihaela, Glogoveanu Raluca, Mănescu Marius Alexandru, Gheorghe Cătălin, Cîrciumariu Dragoș Andrei și Fotescu Ion Daniel. 
 
Echipa care a participat la Secțiunea B a concursului a fost pregătită de următoarele cadre didactice ale Departamentului de Matematici Aplicate: conf. dr. Cristian Vladimirescu, lect. dr. Florian Munteanu, asist. dr. Laurențiu Temereancă, lect. dr. Aurelia Florea, conf. dr. Mihaela Racilă, lect. dr. George Popescu și lect. dr. Adela Ionescu, în timp ce echipa care a participat la Secțiunea D a concursului a fost pregătită de următoarele cadre didactice ale Departamentului de Matematici Aplicate: conf. dr. Cristian Vladimirescu, lect. dr. Cristian Dăneț și asist. dr. Laurențiu Temereancă. 
 
Coordonatorii celor două echipe au fost conf. dr. Cristian Vladimirescu și lect. dr. Florian Munteanu. Domnul lect. dr. Florian Munteanu a însoțit studenții participanți la Constanța, în calitate de membru al comisiei centrale a concursului.
 
  • Program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenţii anului I ai Facultăţii de Inginerie Electrică, semestrul al II-lea, anul univ. 2016-2017
Departamentul de Matematici Aplicate organizează pe semetrul al II-lea al anului universitar 2016-2017 un program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenții din Anul I ai Facultății de Inginerie Electrică a Universităţii din Craiova. Acest program va avea calendarul următor, disponibil AICI.
 
  • Program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenţii anului I ai Facultăţii de Mecanică, semestrul al II-lea, anul univ. 2016-2017
Departamentul de Matematici Aplicate organizează pe semetrul al II-lea al anului universitar 2016-2017 un program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenții din Anul I ai Facultății de Mecanică a Universităţii din Craiova. Acest program va avea calendarul următor, disponibil AICI.

 

Cover  În data 4 martie 2017, la Târgul de Carte ,,Gaudeamus” Craiova, care s-a desfăşurat în foaierul Teatrului Naţional ,,Marin Sorescu”, Departamentul de Matematici Aplicate a lansat seria de monografii matematice “Monographs in Applied Mathematics”, sub egida Editurii Universitaria Craiova, odată cu publicarea primului său volum,

 

Trandafir T. Bălan, Complements of Hyperbolic Mathematics from Super-Additivity to Structural Discreteness, Editura Universitaria Craiova, viii+454 pp., ISBN 978-606-14-1100-9.

Prefaţa şi cuprinsul volumului pot fi consultate aici:

Preface

Contents

Cei interesaţi în obţinerea unui volum se pot adresa autorului (ttbalan@yahoo.com).

Un reportaj video al acestui eveniment poate fi urmărit aici:

 

 
  • Program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenţii anului I ai Facultăţii de Inginerie Electrică, semestrul I, anul univ. 2016-2017
Departamentul de Matematici Aplicate organizează pe semetrul I al anului universitar 2016-2017 un program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenții din Anul I ai Facultății de Inginerie Electrică a Universităţii din Craiova. Acest program va avea calendarul următor, disponibil AICI.

 

 Arhiva Stiri

 

 

INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED MATHEMATICS

AND NUMERICAL METHODS 

Organized by

Department of Applied Mathematics 

University of Craiova, Romania

April 14-16, 2016, Craiova, Romania

In memoriam of Assoc. Prof. Dr.

ROMULUS MILITARU

--our dearest friend and esteemed colleague-- 

Galerie foto eveniment

 

 

 26.08.1968  -  20.04.2015

A great leader, an excellent mathematician, a close friend – is always very hard to find, and even harder to lose.  But as long as we remember him, we will never actually lose him. He will always live in our hearts.

 

 

 Satellite Event: WORKSHOP ON DYNAMICAL SYSTEMS AND THEIR APPLICATIONS

April 15-16, 2016, Craiova, Romania