Arhivă Stiri

 

O pierdere grea pentru matematica românească.
Ne-a părăsit Academicianul ieşean Radu Miron

Cu mult regret, anunțăm că a încetat din viață Academicianul Radu Miron, Profesor Universitar la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Domnia sa a fost un matematician colosal, un adevărat creator de școală de geometrie diferențială, de cel mai înalt nivel, un dascăl de înaltă ținută intelectuală,om minunat și un prieten al tuturor profesorilor Universității din Craiova. Sub aripa sa s-au format mulți doctori în matematică la Universitatea din Craiova, universitate  pe  care   a  înnobilat-o  cu  prezența   sa  la  cursurile   pe  care  le-a   ținut  la  sfârșitul mileniului trecut în cadrul seminariilor științifice de Geometrie Hamilton-Lagrange-Finsler, la invitația Profesorului Universitar Emerit Petre Stavre. Universitatea din Craiova, care i-a acordat acodat titlul de Doctor Honoris Causa în anul 2000, îi va păstra o vie și pioasă amintire!
Dumnezeu să îl odihnească în pace în Împărăția Sa!

Cartea de Condoleanțe

 

 

  • Rezultate evaluare dosare gradaţie de merit - Departamentul de Matematici Aplicate

Rezultatele evaluării dosarelor depuse în vederea acordării gradaţiei de merit pe perioada 2020-2025, la Departamentul de Matematici Aplicate:

1.Vladimirescu Cristian           72,006p

(Adăugat la 29.10.2020)

 

  • Alegeri - Departamentul de Matematici Aplicate

În perioada următoare vor fi organizate alegeri pentru funcţia de director de departament şi pentru Consiliul departamentului, la nivelul Departamentului de Matematici Aplicate, Facultatea de Ştiinţe, conform Metodologiei de alegere a directorilor de departament si a consiliilor departamentelor şi a calendarului aprobat în şedinţa Senatului Universităţii din Craiova din 01.10.2020.

Candidații pentru funcția de director de departament vor depune planul managerial și CV-ul la secretariatul Facultății de Ştiinţe, în perioada 05.10-06.10.2020, orele 9:00-15.00.

Ședința de alegeri se va desfășura miercuri, 07.10.2020, ora 16.00, în sala 443C.

(Adăugat la 02.10.2020)

 

  • Program de pregătire la matematică pentru BAC 2020 și admitere la licență 2020

Departamentul de Matematici Aplicate, în parteneriat cu Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova, organizează pentru elevii de liceu interesați un program de pregătire la matematică pentru Bacalaureat 2020, respectiv pentru proba de matematică la admiterea la facultate 2020. Acest program va avea calendarul următor, disponibil AICI   și va aborda tematica următoare, disponibilă AICI .

 

  • Program de pregătire la matematică pentru BAC 2020

Departamentul de Matematici Aplicate, în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Electrică a Universității din Craiova, organizează pentru elevii de liceu interesați un program de pregătire la matematică pentru Bacalaureat 2020. Acest program va avea calendarul următor, disponibil AICI   și va aborda tematica următoare, disponibilă AICI .

 

  • Program de pregătire la matematică pentru BAC 2020

Departamentul de Matematici Aplicate, în parteneriat cu Facultatea de Mecanică a Universității din Craiova, organizează pentru elevii de liceu interesați un program de pregătire la matematică pentru Bacalaureat 2020. Acest program va avea calendarul următor, disponibil AICI   și va aborda tematica următoare, disponibilă AICI .

Pentru IMST Centrul Universitar Drobeta-Turnu Severin calendarul este disponibil AICI  și tematica este disponibilă AICI .

 

  •  Anunt prezentare stiintifica

Joi, 13 iunie 2019, la ora 13.30, in sala 363, Dr. Renata Bunoiu  (Université de Lorraine, Metz, France) va sustine prezentarea stiintifica "Homogenization for a sign-changing problem".

 

  • Simularea probei de matematică de la Admiterea 2019 la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică

Departamentul de Matematici Aplicate, în parteneriat cu Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică,  organizează în data de 11 mai 2019, pentru elevii de liceu interesați, o simulare a lucrării scrise la matematică de la concursul de admitere la facultate.
 
Mai multe detalii privind simularea pot fi obținute contactând adresa de poștă electronică <simulare.mate at ucv.ro>.
 
Simularea lucrării scrise la matematică de la concursul de admitere la facultate va avea loc în data de sâmbătă, 11 mai 2019 și se va desfășura la sediul Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică (Blvd. Decebal 107, Craiova), după următorul program:

9:00-10:00 înscrierea candidaților;

10:00-11:00 pauză;

11:00-14:00 lucrarea scrisă.

Pentru înscriere, fiecare candidat trebuie să prezinte un act de identitate.
Tematica pentru lucrarea scrisă este disponibilă AICI
Afișarea rezultatelor: duminică, 12 mai 2019.

Prin această simulare, candidații pot să își verifice/evalueze cunoștințele dobândite și să se familiarizeze cu atmosfera examenului de admitere din sesiunea iulie 2019.

 

  • Program de pregătire la matematică pentru BAC 2019 și admitere la licență 2019

Departamentul de Matematici Aplicate, în parteneriat cu Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova, organizează pentru elevii de liceu interesați un program de pregătire la matematică pentru Bacalaureat 2019, respectiv pentru proba de matematică la admiterea la facultate 2019. Acest program va avea calendarul următor, disponibil AICI  și va aborda tematica următoare, disponibilă AICI.

 

  • Rezultate evaluare dosare gradaţie de merit - Departamentul de Matematici Aplicate

Rezultatele evaluării dosarelor depuse în vederea acordării gradaţiei de merit pe perioada 2020-2025, la Departamentul de Matematici Aplicate:

1.Vladimirescu Cristian           72,006p

(Adăugat la 29.10.2020)

 

 

INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED MATHEMATICS

 AND NUMERICAL METHODS 

 

Organized by

Department of Applied Mathematics 

University of Craiova, Romania

October 19-20, 2018, Craiova, Romania

 

 

 

  •  Anunt prezentare stiintifica

    Marti, 30 octombrie 2018, la ora 14.30, in sala 363, Dr. Benedetta Noris (Univ. Picardie Jules Verne, France) va sustine prezentarea stiintifica "Radial positive solutions for a class of Neumann problems without growth conditions".

 

  • Program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenţii anului I ai Facultăţii de Mecanică, semestrul al II-lea, anul universitar 2017-2018

 Departamentul de Matematici Aplicate organizează pe semestrul al II-lea al anului universitar 2017-2018 un program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenții din Anul I ai Facultății de Mecanică a Universităţii din Craiova. Acest program va avea calendarul următor, disponibil AICI .

 

 

 Doamna Profesoara Maria Predoi 

Fondatoare a Departamentului de Matematici Aplicate
și Directoare a acestuia în perioada 2001 - 2011
s-a stins din viață în data de 13 martie 2018.
 
Doamna Profesoara  
a reprezentat spiritul departamentului - independent,  
 practic, cu simțul umorului, depășind orice situație dificilă,
        "Fluctuat Nec Mergitur".
Doamna Maria Predoi rămâne pentru totdeauna în memoria vie
a membrilor Departamentului de Matematici Aplicate.
Dumnezeu s-o odihneasca în pace!

 

 

  •  Volumul 1 din Seria de Lucrări Didactice a Departamentului de Matematici Aplicate

 A fost publicat Volumul 1 din Seria de Lucrări Didactice a Departamentului de Matematici Aplicate, 101 Teste pentru Proba Scrisă la Matematică a Examenului de Admitere la Licență la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică, iii+325p, Editura Universitaria, Craiova, 2018, ISBN 978-606-14-1353-9, autori Cristian Vladimirescu, Florian Munteanu, Maria-Magdalena Boureanu, Dana Constantinescu, Cristian-Paul Dăneț, Aurelia Florea, Laurențiu-Emanuel Temereancă, George Popescu, Cătălin Șterbeți, Dumitru Bălă.

Coperta

 

Cuprinsul și prefața volumului pot fi consultate aici:

Această lucrare se poate găsi la librăria din clădirea centrală a Universității din Craiova.

  • First Romanian Itinerant Seminar on Mathematical Analysis and Its Applications (RISMAA)

 În perioada 20-21 aprilie 2018 va avea loc la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca prima întâlnire a Seminarului Itinerant Românesc de Analiză Matematică şi Aplicaţiile Sale (SIRAMA).

 Detaliile privind acest eveniment se gasesc la adresa: http://www.cs.ubbcluj.ro/1st-rismaa/.

  • Program de pregătire la matematică pentru BAC și admitere la licență 2018

 Departamentul de Matematici Aplicate, în parteneriat cu Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova, organizează pentru elevii de liceu interesați un program de pregătire la matematică pentru Bacalaureat 2018, respectiv pentru proba de matematică la admiterea la facultate 2018. Acest program va avea calendarul următor, disponibil AICI  și va aborda tematica următoare, disponibilă AICI.

  • Program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenţii anului I ai Facultăţii de Mecanică, semestrul I, anul univ. 2017-2018

 Departamentul de Matematici Aplicate organizează pe semetrul I al anului universitar 2017-2018 un program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenții din Anul I ai Facultății de Mecanică a Universităţii din Craiova. Acest program va avea calendarul următor, disponibil AICI.

 

 

 

CEREMONIE DE DECERNARE A TITLULUI DOCTOR HONORIS CAUSA AL UNIVERSITĂŢII DIN CRAIOVA - PROF. UNIV. DR. GHEORGHE MOROŞANU

 

 

Vineri, 20 octombrie 2017, ora 12.00, în Sala Albastră a Universităţii din Craiova va avea loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova Domnului Profesor Gheorghe Moroşanu, de la Central European University din Budapesta, Ungaria şi de la Universitatea ,,Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

 

Profesorul Gheorghe Moroşanu a absolvit în anul 1973 Facultatea de Matematică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A parcurs toate treptele carierei academice, deţinând şi funcţii de management academic, printre care menţionăm: Director al Departamentului de Ecuaţii Diferenţiale al Universităţii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi Director al Departamentului de Matematici Aplicate din cadrul Central European University din Budapesta.

 În anul 1983 a primit premiul ,,Gheorghe Lazăr” al Academiei Române, pentru contribuții deosebite la teoria ecuațiilor hiperbolice cu derivate parțiale, în 2008 i-a fost decernat titlul de „egyetemi tanár” (cel mai înalt titlu academic în învǎțǎmîntul superior din Ungaria), de către președintele Ungariei, iar în anul 2016 i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii ,,Ovidius” din Constanţa.

Este autorul a peste 135 de articole de cercetare, dintre care 69 sunt publicate în reviste cotate ISI, unanim recunoscute în domeniul matematicii pure şi aplicate, de către toți specialiştii, drept “highest ranked math journals”. Este autor şi coautor a 16 monografii, publicate în edituri de înalt prestigiu internațional, cum ar fi: Chapman&Hall/CRC, Birkhäuser, D. Reidel, Editura Academiei Române.

Cariera matematică de succes a Profesorului Gheorghe Moroşanu este fundamentată pe cercetări ştiinţifice valoroase în domeniile: ecuații de evoluție în spații Hilbert, probleme cu valori inițiale și pe frontierǎ pentru ecuații sau sisteme cu derivate parțiale de tip parabolic sau hiperbolic, teoria perturbațiilor singulare pentru ecuații cu derivate parțiale neliniare și ecuații de evoluție semiliniare în spații Hilbert, probleme la limitǎ pentru ecuații cu derivate parțiale de tip eliptic, ecuații diferențiale ordinare neliniare, ecuații integro-diferențiale, ecuații diferențiale cu întârziere, ecuații diferențiale ordinare cu operatori p-Laplace, ecuații cu diferențe în spații Hilbert, optimizare, input identifiability şi pe aplicații în acusticǎ, biologie și ecologie matematicǎ, circuite integrate, hidraulicǎ, mecanica fluidelor, oscilatori neliniari, procese de difuzie, sisteme cu auto-organizare, sistemul telegrafului, teoria capilaritǎții etc.

 - Anunt

 

WORKSHOP ON PURE AND APPLIED ANALYSIS

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, va avea loc “Workshop on Pure and Applied Analysis”. Detalii privind workshop-ul se pot găsi accesând acest link.

 

 

  • Program de pregătire la matematică pentru BAC și admitere la licență 2017
Departamentul de Matematici Aplicate, în parteneriat cu Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova, organizează pentru elevii de liceu interesați un program de pregătire la matematică pentru Bacalaureat 2017, respectiv pentru proba de matematică la admiterea la facultate 2017. Acest program va avea calendarul următor, disponibil AICI și va aborda tematica următoare, disponibilă AICI .
  • Concursul Național Studențesc ,,Traian Lalescu", 4-6 mai 2017
În perioada 4 - 6 mai 2017 a avut loc la Universitatea Maritimă din Constanța etapa finală a Concursului Național Studențesc ,,Traian Lalescu".
De la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică a Universității din Craiova au participat la Secțiunea B studenții din Anul I: Trufin Stefani Iuliana, Jega Alexandru, Băcanu Ana-Maria Alexandra, Macametre Petre Leonard și Daker Ștefan Cosmin, iar la Secțiunea D studenții din Anul al II-lea: Ciucă Oana Mihaela, Glogoveanu Raluca, Mănescu Marius Alexandru, Gheorghe Cătălin, Cîrciumariu Dragoș Andrei și Fotescu Ion Daniel. 
Echipa care a participat la Secțiunea B a concursului a fost pregătită de următoarele cadre didactice ale Departamentului de Matematici Aplicate: conf. dr. Cristian Vladimirescu, lect. dr. Florian Munteanu, asist. dr. Laurențiu Temereancă, lect. dr. Aurelia Florea, conf. dr. Mihaela Racilă, lect. dr. George Popescu și lect. dr. Adela Ionescu, în timp ce echipa care a participat la Secțiunea D a concursului a fost pregătită de următoarele cadre didactice ale Departamentului de Matematici Aplicate: conf. dr. Cristian Vladimirescu, lect. dr. Cristian Dăneț și asist. dr. Laurențiu Temereancă. 
Coordonatorii celor două echipe au fost conf. dr. Cristian Vladimirescu și lect. dr. Florian Munteanu. Domnul lect. dr. Florian Munteanu a însoțit studenții participanți la Constanța, în calitate de membru al comisiei centrale a concursului.
 
  • Program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenţii anului I ai Facultăţii de Inginerie Electrică, semestrul al II-lea, anul univ. 2016-2017
Departamentul de Matematici Aplicate organizează pe semetrul al II-lea al anului universitar 2016-2017 un program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenții din Anul I ai Facultății de Inginerie Electrică a Universităţii din Craiova. Acest program va avea calendarul următor, disponibil AICI.
 
  • Program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenţii anului I ai Facultăţii de Mecanică, semestrul al II-lea, anul univ. 2016-2017
Departamentul de Matematici Aplicate organizează pe semetrul al II-lea al anului universitar 2016-2017 un program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenții din Anul I ai Facultății de Mecanică a Universităţii din Craiova. Acest program va avea calendarul următor, disponibil AICI.

 

Cover  În data 4 martie 2017, la Târgul de Carte ,,Gaudeamus” Craiova, care s-a desfăşurat în foaierul Teatrului Naţional ,,Marin Sorescu”, Departamentul de Matematici Aplicate a lansat seria de monografii matematice “Monographs in Applied Mathematics”, sub egida Editurii Universitaria Craiova, odată cu publicarea primului său volum, Trandafir T. Bălan, Complements of Hyperbolic Mathematics from Super-Additivity to Structural Discreteness, Editura Universitaria Craiova, viii+454 pp., ISBN 978-606-14-1100-9.

Prefaţa şi cuprinsul volumului pot fi consultate aici:

 Preface

 Contents

Cei interesaţi în obţinerea unui volum se pot adresa autorului (ttbalan@yahoo.com).

Un reportaj video al acestui eveniment poate fi urmărit aici:

 

  •  Program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenţii anului I ai Facultăţii de Inginerie Electrică, semestrul I, anul univ. 2016-2017
Departamentul de Matematici Aplicate organizează pe semetrul I al anului universitar 2016-2017 un program de pregătire suplimentară la matematică pentru studenții din Anul I ai Facultății de Inginerie Electrică a Universităţii din Craiova. Acest program va avea calendarul următor, disponibil AICI.

 

 

INTERNATIONAL CONFERENCE ON APPLIED MATHEMATICS

AND NUMERICAL METHODS 

Organized by

Department of Applied Mathematics 

University of Craiova, Romania

April 14-16, 2016, Craiova, Romania

In memoriam of Assoc. Prof. Dr.

ROMULUS MILITARU

--our dearest friend and esteemed colleague-- 

 

Galerie foto eveniment

 

 

 

 26.08.1968  -  20.04.2015

A great leader, an excellent mathematician, a close friend – is always very hard to find, and even harder to lose.  But as long as we remember him, we will never actually lose him. He will always live in our hearts.

 

 

 Satellite Event: WORKSHOP ON DYNAMICAL SYSTEMS AND THEIR APPLICATIONS

 April 15-16, 2016, Craiova, Romania

 

 

Gradatii de merit personal didactic 2016 - 2021

Departamentul de Matematici Aplicate desfasoara competitia de acordare a gradatiilor de merit personalului didactic conform calendarului disponibil aici

Instiintarea oficiala primita din partea Universitatii prezinta urmatoarea situatie a acordarii gradatiilor de merit la nivelul departamentului aici

Metodologia de acordare a gradatiilor de merit este disponibila aici

Dosarele de concurs se vor depune online pana joi, 3 noiembrie, la adresa de email: dma.craiova@gmail.com si la sediul Departamentului de Matematici Aplicate, Sala 438 pentru asigurarea inregistrarii corespunzatoare, vineri, 4 noiembrie, orele 14-17. 

Dosarele de concurs vor contine in mod obligatoriu:
  • opisul documentelor depuse;
  • fisa de evaluare conform criteriilor stabilite la nivelul departamentului completata pe propria raspundere, insotita de documente justificative (ultimii cinci ani);
  • declaratia candidatului/candidatei de veridicitate a datelor declarate, completata pe propria raspundere;
  • documentele vor fi depuse intr-un dosar cu sina.

Criteriile de acordare a gradatiilor de merit pot fi consultate aici

 

Rezultat concurs post didactic

Rezultatul concursului pentru postul didactic poz. 22 - asistent universitar, de la Departamentul de Matematici Aplicate poate fi consultat aici.

Contestarea rezultatelor se poate face in intervalul 14-20 iulie 2016. Contestatiile se depun la Registratura Universitatii din Craiova.

Concurs post didactic perioadă nedeterminată

Tema pentru proba practică a concursului în vederea ocupării postului didactic vacant, poziția 22 din ștatul de funcții 2015 - 2016 al Departamentului de Matematici Aplicate se află aici: pdf