Prof. emerit dr. ing. Aurel Câmpeanu, membru al Academiei de Ştiinţe a Moldovei

Profesorul emerit dr. ing. Aurel Câmpeanu a fost numit Membru de Onoare al Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Titlul științific reprezintă o recunoaștere pentru întreaga carieră dedicată învățământului superior. Pe plan didactic şi-a început activitatea la Politehnica din Timișoara, iar ulterior a format peste 50 de generaţii de studenţi ai Universităţii din Craiova. Aurel Câmpeanu a coordonat și două programe naţionale TEMPUS şi unul cu Banca Mondială ce au vizat modernizarea învăţămậntului electromecanic, respectiv perfecţionarea prin studii aprofundate şi de doctorat.

         Activitatea de cercetare ştiinţificăa avut în vedere optimizarea performanţelor echipamentelor electrice. Mai mult, profesorul Aurel Câmpeanu a fost validat în Working Group 28 ca reprezentant permanent al Romậniei. În acest colectiv, a participat la reuniunile anuale de la Zurich, Madrid, Berlin, St. Petersburg, Heidelberg, Brino, Milano, Londra.

         Rezultatele cercetării au fost valorificate în 14 cărţi publicateîn edituri recunoscute (Editura Academiei Romậne, AGIR, Oxford Press, Scrisul Romanesc sau Universitaria) şi aproximativ300 de articoleîn volume internaționale şi în reviste de largă circulaţie precum: Archiv fur Electrotehnik, Electrical Engineering, Revue Roumaine des Sciences Techniques, serie Electrotechnique et Energetique.

         De asemenea, a fost profesor invitat la universități din Lyon, Lille, Saint Etienne, Louvain la Neuve, Madrid, Chişinău, Zaragoza sau Montreal. În plus, a ocupat și funcțiile de profesor examinator în Jury d’Habilitation a Diriger des Recherces a L’Universite des Sciences Techniques de Lille și expert permanent din partea Romậniei al Comisiei Electrotehnice Internationale IEC –WG 28.

          De asemenea, a primit titlul Doctor Honoris Causa de la cinci universităţi și este Cetățean de Onoare al Craiovei.

        

 

        

 

 

Știri@UCV - 09.04.2024