Anunț încheiere proiect HUB-UCv

„HUB-UCv - Centru Suport pentru Proiect CD Internationale pentru regiunea Oltenia”

ID PROIECT: POC/80/1/2/107885

 

La data de 30 Iunie 2020 se va încheia proiectul „HUB-UCv - Centru Suport pentru Proiect CD Internaționale pentru regiunea Oltenia”, ID PROIECT: POC/80/1/2/107855, finanțat Program Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară  ” Cercetare, dezvoltare tehnologica și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor”.

Obiectivul general al proiectului: Crearea unui centru suport pentru regiunea de Sud-Vest, cu rolul de a creste capacitatea de participare la competițiile europene pentru proiecte de cercetare-dezvoltare internaționale a tuturor entităților care solicita sprijinul, precum și a Universității din Craiova.

Obiectivele specifice al proiectului:

1. OS.1. Creșterea gradului de interes și conștientizare fata programele cu finanțare europeana în rândul organizațiilor de cercetare și întreprinderilor din regiunea vizata prin realizarea unei campanii de promovare online și offline a necesitații de formare/ dezvoltare în ceea ce privește accesarea programelor pe fonduri europene și să scoată în evidenta oportunități de dezvoltare prin participarea la aceste programe.

2. OS.2. Dezvoltarea competentelor în ceea ce privește accesarea fondurilor europene prin implementarea unui program complex de formare pentru entitățile solicitante, precum și a personalului din cadrul Universității din Craiova, și sa ofere un ghid teoretic și mai ales practic de inițiere în ceea ce privește accesarea fondurilor europene, contribuindu-se astfel la creșterea participării românești în cercetare

3. OS.3. Sprijinire și asistenta suport pentru organizațiile de cercetare și întreprinderile din S V Olteniei în ceea ce privește participarea la programe de finanțare a activităților de cercetare și valorificare a rezultatelor.

Rezultate realizate:

1. Înființarea unui centru suport cu dotarea și personalul necesar pentru asistenta solicitanților care vor dori sa pregătească aplicații la competițiile finanțate prin programul Orizont 2020 în principal, sau alte competiții.

2. Elaborarea în cadrul Universității din Craiova a 7 propuneri de proiecte pentru competițiile de C-D finanțate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene.

3. Asistenta solicitanților pentru elaborarea a 7 propuneri de proiecte pentru competitiile de C D finantate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene.

4. Încheierea a 7 parteneriate intre Universitatea din Craiova și IMM-uri în scopul elaborarii de propuneri comune de proiecte pentru competițiile de C-D finanțate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene.

5. Elaborarea unui program de diseminarea continua de informații privind competițiile de C-D finanțate prin programul Orizont 2020 sau programe similare ale Uniunii Europene către agenții economici, universități și institute de cercetare din regiunea Oltenia care au sau sunt interesate de activități de C-D.

6. Elaborarea unei baze de date cu potențiali parteneri din Uniunea Europeană care sunt compatibili cu agenții economici, universități sau institute din regiunea Oltenia și contactarea directa a acestora în scopul prezentării potențialului de C-D din regiune.

7. Metodologie pentru evaluarea propunerilor din punct de vedere al fezabilității tehnice, proprietății intelectuale, potențialului de piață și a posibilității finanțării rezultatelor de C-D ale acestora.

8. Realizarea a 10 module de pregătire/prezentare (cursuri) pentru solicitanți privind programele de finanțare în domeniul C-D la nivel European, de networking și contactare a partenerilor

9. Participarea la 7 conferințe naționale sau internaționale pentru promovarea rezultatelor UCV sau a solicitanților

10. Publicarea a 14 de articole ISI de către membrii UCV sau în parteneriat public-privat

11. Organizare și desfășurare a 35 workshop-uri „HUB-Ucv – Centru Suport pentru Proiecte CD Internaționale pentru regiunea Oltenia”

12. Organizarea a minim 35 de ateliere de lucru susținute de către echipa proiectului împreuna echipele beneficiarilor și cu invitați din cadrul agențiilor de finanțare ale Uniunii Europene sau a unor potențiali parteneri naționali și internaționali.

13. Înființarea a 5 consorții cu parteneri naționali și internaționali în cadrul cărora sa se elaboreze propuneri de proiecte

Beneficiar: Universitatea din Craiova

Valoarea totală a proiectului: 2.833.318,14 lei, din care valoarea totala eligibilă este de 2.803.318,14 lei, iar 30.000 este valoarea neeligibila, suportata de Universitatea din Craiova.

Durata proiect: 15 aprilie 2020 – 30.06.2023

 

Detalii:

 

 

Proiecte@UCV - 21.06.2023