Earth Hour

Earth Hour Craiova 2013

Anul acesta sarbatorim Earth Hour pe 23 martie, de la 20:30, cand, timp de o ora, luminile se vor stinge in mod simbolic.

De la an la an, mişcarea Earth Hour, iniţiata şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi, totodată, inducând un sentiment de apartenenţă la o comunitate, în rândul celor care sarbătoresc Earth Hour de fiecare dată.

Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, cu o participare de peste 6500 de oraşe din peste 130 de ţări, a demonstrat că 1.8 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător.

Mai mult, de-a lungul timpului, ei şi-au împărtăşit în mod voluntar poveştile, ideile şi planurile de acţiune în beneficiul naturii, arătând că le pasă si că vor să se dedice mai mult acestei cauze.

Astfel, Earth Hour a devenit un simbol important al unui angajament mult mai complex decât ceea ce presupunea evenimentul la început – stingerea luminilor pentru o oră. Si anul acesta, îi provocăm pe toţi prietenii naturii să facă MAI MULT decât sa stingă luminile pentru o oră, îi indemnam să-şi ia angajamentul de a-şi schimba stilul de viaţă, reducând impactul negativ asupra mediului. Acest proiect este realizat la nivel international si national in fiecare an in luna martie de catre organizatia World Wide Fund for Nature - WWF – www.wwf.org , site-ul oficial Earth Hour in Romania este www.ora-pamantului.ro .

La nivel local acest proiect este implementat de catre Asociatia Studentilor din Facultatea de Fizica din Craiova (ASFFC) – www.asffc.ro ai Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei - Craiova Partenerii de anul acesta sunt: Primaria Municipiului Craiova , Universitatea din Craiova, Casa de Cultura a Studentilor din Craiova, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Muzeul Olteniei, Casa de Cultura “Traian Demetrescu” si RAADPFL In saptamana premergatoare evenimentului va fi amplasat un punct de informare a cetatenilor in Piata “Mihai Viteazu”. (12.00 – 17.00) Stingerea, în intervalul orar mentionat (sâmbătă 23 martie 2013, orele 20:30-21:30) a tuturor luminilor controlate de către Primărie care nu implică riscuri legate de securitate;

 

- lumini care pun în valoare obiectivele arhitecturale deosebite ale orasului nostru ( proiectoarele de pePrimărie, Prefectura, Palace, Muzeul de Artă, Universitate, biserici, poarta   Parcului Romanescu, s.a.);

 

- iluminatul stradal din perimetrul central unde se va desfăsura marsul propus; Desfăsurarea unui mars pe traseul Universitate- Primărie- Piata Mihai Viteazul, la care să participle elevi,studenti si profesori avand candele, precum si alti cetăteni ai orasului;Mai multe detalii despre campania Earth Hour România puteţi citi pe site-ul www.earth-hour.ro. Pentru a afla noutăți despre campania internațională accesați pagina www.earthhour.org. Detalii despre actiunea locala gasiti pe site-ul www.asffc.ro

Evenimente@UCV - 22.03.2013