Şcoala de vară de la Facultatea de Teologie Ortodoxă

 

Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Craiova, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu - Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, desfăşoară în perioada 28 august 2017 – 10 septembrie 2017, Şcoala de vară „Artă, Cultură, Spiritualitate”, unul dintre cele şapte proiecte câştigate de Universitatea din Craiova în cadrul ROSE.

Elevii provin din trei licee din Regiunea Sud-Vest Oltenia, respectiv Liceul de Arte „Marin Sorescu” (Craiova); Liceul Teologic (Târgu Jiu) și Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Nicolae” (Râmnicu Vâlcea).

Tinerii participă la cursuri de specialitate din domeniul spiritualității și al artelor plastice, precum Introducere în domeniul spiritualității și al artelor plastice; Familiarizarea cu conceptul de conservare-restaurare al bunurilor culturale; Noțiuni generale despre istoria artelor plastice și elemente de spiritualitate și artă creștină. Sunt, de asemenea, antrenaţi în ateliere de lucru în domeniul artelor plastice și workshop-uri artistice, atât în atelierele facultății, cât și în aer liber.

 

Cursanţii sunt invitaţi şi într-o serie de vizite de studiu la Complexul Brâncuși din Tîrgu Jiu și la Mănăstirile Tismana și Lainici din judeţul Gorj.

În cadrul complexului mănăstiresc „Sf. Nicodim” al Mănăstirii Tismana au participat la workshop-uri în plein air, care să implice activități de creație cu teme libere sau propuse. Aceste vizite au drept scop cunoașterea valorilor și bunurilor aparținând patrimoniului cultural național (pictură murală, icoană, carte veche etc.), precum și familiarizarea cu tehnicile de pictură murală și a celor de conservare-restaurare.

 

Mai multe detalii despre ROSE, aici.

Manager de proiect,

Asist. univ. dr. Mihai Ciurea

Contact:

Lect. univ. dr. Xenia Negrea

Tel. 0745567724

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proiecte@UCV - 06.09.2017