Acord transfrontalier pentru educaţie şi dezvoltare

Universitatea din Craiova (lider şi iniţiator de proiect) împreună cu partenerii din Bulgaria Academia de Ştiinţe Economice D.A. Tsenov şi ONG-ul Regional Development Foundation au semnat pe 15 mai 2017, la Biroul regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru Graniţa România – Bulgaria acordul de implementare a proiectului A chance for development”. Proiectul se adresează persoanelor care caută un loc de muncă în Dolj, Vidin și Veliko Târnovo. Prioritatea este includerea pe piața muncii a studenților și a absolvenților de învățământ superior din regiunea de implementare a proiectului.

În acest scop se vor desfăşura activităţi precum: formarea profesională a grupului țintă în domeniile: optică şi optometrie, radioterapie, poluare şi protecţia mediului, acustică şi audiometrie, limba engleză, limba română, informatică, competenţe antreprenoriale, formator, PR şi asistent de comunicare, manager de proiect, sisteme informatice geografice, dar şi crearea unui centru româno-bulgar pentru carieră și recrutare şi altele.

Managerul proiectului este lect. univ. dr. Mihaela Tinca Udriştioiu, Departamentul de Fizică, Facultatea de Ştiinţe, Universitatea din Craiova.

 

 

Știri@UCV - 18.05.2017