Concursul online PROFIZ 2017, ediţia a VII-a

Departamentul de Fizică din cadrul Universităţii din Craiova anunţă lansarea ediţiei a VII-a a concursului online Profiz. Organizatorii vor posta pe site-ul concursului trei teste grilă, fiecare dintre acestea conţinând 10 întrebări/ probleme din materia de liceu. Problemele sunt de cultură generală din domeniul Fizicii şi se adresează tuturor elevilor, indiferent de clasă.

 

Înscrierea elevilor se face de către profesorul acestora în perioada 27 februarie - 10 martie 2017, iar alocarea ID-urilor şi parolelor pentru participanţi se va face în perioada 11 martie - 17 martie 2017. Cele trei teste online vor fi accesate astfel:

-Testul nr. 1 va fi accesat în perioada 24 martie - 27 martie 2017

-Testul nr. 2 va fi accesat în perioada 31 martie - 03 aprilie 2017

-Testul nr. 3 va fi accesat în perioada 07 aprilie - 10 aprilie 2017

-Testul final, presupune prezenţa directă la sediul Departamentului de Fizică şi se va desfăşura în ziua de 13 mai 2017.

 

La testul final vor fi invitaţi primii 20 de elevi clasificaţi după cele 3 etape online, indiferent de nivelul (clasa) din care provin.

 

Participarea elevilor la concursul PROFIZ se va realiza numai prin implicarea directă a profesorilor de fizică. Aceştia îşi vor înscrie elevii la concurs, completând un tabel de tipul celui alăturat şi îl vor trimite la adresa fizica@central.ucv.ro, până pe 10 martie 2017.

 

Tabelul va fi returnat către profesor de către organizatorii concursului, până pe 17 martie 2017, având precizate pentru fiecare participant ID-ul şi parola cu care aceştia pot accesa site-ul concursului în vederea rezolvării testelor. Aceste elemente vor fi transmise elevilor înscrişi la concurs de către profesorul îndrumator, până la data de 17 martie. Elevii vor putea accesa testele numai introducând parola şi ID-ul în perioada desfăşurării testelor. Pentru fiecare test, elevii au la dispoziţie o oră pentru rezolvare. După apăsarea butonului de finalizare, elevul nu va mai putea accesa testul.

 

Instrucţiuni referitoare la completarea testelor 1, 2 şi 3 sunt postate pe site-ului concursului PROFIZ la adresa  http://www.competentedigitale.ro/profiz/

 

Profesorii implicaţi vor primi un certificat care să le ateste meritele în promovarea  Fizicii.

 

Mult succes!

Echipa de organizare

 

Persoana de contact:

Lect. univ. dr. Mihaela Tinca UDRISTIOIU

0723533117

 

Detalii

 

 

Știri@UCV - 27.02.2017