UCV îi pregăteşte pe elevi pentru bacalaureat

Universitatea din Craiova a încheiat noi protocoale de colaborare cu inspectoratele şcolare din regiunea Sud-Vest Oltenia (Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt).

 

Documentele au fost semnate de prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universităţii din Craiova şi reprezentanţii inspectoratelor şcolare din regiune.

„Prin intermediul protocoalelor se oferă suport elevilor, în vederea pregătirii la disciplinele din programa de bacalaureat, dar și cadrelor didactice din învățământul preuniversitar care vor susține examenele de titularizare, definitivat și gradul didatic II, în anul 2016 şi avem acţiuni specifice pe partea de învăţământ”, a declarat prof. univ. dr. Cezar Spînu, rectorul Universităţii din Craiova.

Acesta este al patrulea an în care sunt încheiate protocoalele, iar inspectorii şcolari susţin că   parteneriatele şi-au dovedit utilitatea.

„Este un parteneriat util pentru că elevii au dovedit, în urma simulărilor pentru examenul de bacalaureat pe care noi l-am desfăşurat la nivel naţional, că au mare nevoie de pregătire suplimentară pentru ca rezultatele din vară să fie mai bune”, a declarat Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general în cadrul ISJ Dolj.

„Profesorii noştri vin întotdeauna să-şi rezolve problemele cu perfecţionarea didactică la această universitate şi în special copiii cu rezultate foarte bune se îndreaptă către Universitatea din Craiova. Am încredere că în continuare rezultatele date de acest protocol vor fi bune şi foarte bune”, a precizat Ion Isofan, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj.

Proiectele incluse în cadrul protocoalelor, semnate de Universitatea din Craiova şi Inspectoratele Şcolare Judeţene din regiunea Sud-Vest Oltenia, vizează o colaborare cât mai bună între instituţiile implicate, în vederea asigurării calităţii învăţământului din această regiune.

 

Planificare meditatii BAC 2016

 

 

 

 

 

 

Evenimente@UCV - 12.05.2016