Premiu obţinut de Universitatea din Craiova la târgul internaţional al întreprinderilor simulate Karlsruhe

In perioada 16-19 noiembrie 2015 s-a desfăşurat a 51 ediţie a Târgului internaţional al întreprinderilor simulate de la Karlsruhe, Germania. Universitatea din Craiova a fost prezentă printr-o întreprindere simulată cu profil de curierat – Highspeed Curier, echipa având în componenţă trei studente de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor: Andronache Alexandra, Murtaza Flavia şi Petrescu Eleonora. Acestea au aranjat la târg un stand plin de culoare, căldura şi originalitate.

Urmare a profesionalismului şi amabilităţii lor, organizatorii au oferit întreprinderii Highspeed Curier din Craiova locul al doilea la categoria” Mystery Shopping”. Competențele vizate în cadrul categoriei au fost: creativitate, nivel al profesionalismului, abilități de vânzări, antreprenoriat, relații cu clienții, lucrul în echipă.

În cadrul târgului au avut loc prezentări de produse, tranzacţii şi negocieri între firmele aflate la eveniment. Tranzacţiile efectuate între participanţi au fost înregistrate în cadrul platformei virtuale din care firmele de exerciţiu fac parte, iar plata a fost efectuată prin ordine de plată sau prin intermediul Messecardului. Negocierile între firme s-au purtat în limbi de circulaţie internaţională precum: engleză, spaniolă, italiană, germană.

La târg au participat 180 de echipe din mai multe ţări precum: România, SUA, Italia, Argentina, Belgia, Germania, Austria, etc. România a fost reprezentată de alte două echipe de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Prezenţa firmelor româneşti a fost posibilă printr-o finanţare oferită în cadrul proiectului POSDRU „SIMPRACT - Tranziția de la școală la viața activă prin practică și crearea de întreprinderi simulate”.

Felicitări studenţilor noştri!

Evenimente@UCV - 25.11.2015