Expoziție de fotografii la Universitatea din Craiova

În data de 13 noiembrie 2015, ora 12:00,Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din cadrul Universității din Craiova şi Ambasada Republicii Polone la Bucureşti organizează vernisajul expoziției „Parcuri Naționale din Polonia”, care va avea loc în Holul Central al Universității din Craiova.

La eveniment vor participa: E.S. Marcin Wilczek, AmbasadorulPoloniei în România, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universitaţii din Craiova,  Lia Olguța Vasilescu, primarul Municipiului Craiova, Sorin Nicolae Răducan, prefectul Judeţului Dolj, Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj,  Andrzej Raj, directorul Parcului Naţional Karkonoski din Polonia.

Expoziția de fotografii „Parcuri Naționale din Polonia” este un proiect comun al Ministerului Mediuluidin Polonia şi al Parcurilor Naționale. Fiecare planşă reprezintă unul din cele 23 de parcuri şi arată cele mai frumoase şi cele mai prețioase locuri şi specii dintre parcurile naționale poloneze din punct de vedere al naturii. Începând cu anul 2012 expoziția a fost prezentată, printre altele, în 18 Parcuri Naționale din Polonia, pe teritoriul Ambasadei Republicii Polone la Haga (Olanda), precum şi în grădinile OCDE (Organizația pentu Cooperare şi Dezvoltare Economică) de la Paris. S-a bucurat de un numărr de peste 100 000 devizitatori.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 13-26 noiembrie în Holul Central al Universității din Craiova

La ora 13:00 va avea loc ceremonia de depunere de coroane de flori de către oficialități la mormintele polonezilor de la Cimitirul Catolic din Craiova

La orele 13:45 oficialitățile vor vizita Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză din Lăpuş.

Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză va împlini în februarie 2 ani. Aici se organizează seri de film, muzică  şi poezie poloneză,  toate  acestea  având  ca  scop  promovarea  culturii,  limbii  şi  literaturiipoloneze. În cadrul Centrului se desfăşoară cursuri de limba polonă pentru toți studenții de la Universitatea din Craiova, pentru oamenii de afaceri, precum şi pentru toți cei interesați să cunoscă mai îndeaproape Polonia. În timpul cursului studenţii învaţă limba polonă, dar  au şi  posibilitatea de a viziona filme despre geografia,  cultura, istoria  Poloniei,  precum  şi  de  a  primi  informații  cu  privire  la  bursele  oferite  deUniversitățile din Polonia,  printre care burse Erasmus şi burse pentru Şcoli de Vară la diferite universități din Polonia, precum şi de burse pentru efectuarea unor stagii în cadrul Parlamentului polonez.

        

 

 

 

        

 

 

 

 

 

Evenimente@UCV - 12.11.2015