Proiectul Strategic POSDRU/144/6.3/S/131853 „EGALE PE PIAŢA MUNCII, EGALE ÎN AFACERI”

Luni, 14.09.2015, ora 17, în sala 228, la sediul central al Universitatii din Craiova din strada A.I. Cuza,nr.13, se va desfășura conferința de finalizare a proiectului strategic POSDRU/144/6.3/S/131853 „EGALE PE PIAŢA MUNCII, EGALE ÎN AFACERI”.

 

Obiectivul general al proiectului a constat în dezvoltarea carierei, integrarea pe piața muncii și în afaceri a femeilor din regiunile Sud-Vest Oltenia si Sud-Est prin acțiuni țintite pe formarea și dezvoltarea de competențe profesionale și antreprenoriale, pe combaterea discriminării și pe creșterea stimei de sine.

 

 Obiective specifice:

1. Consilierea și orientarea profesională a 336 de femei în vederea identificării unui traseu profesional optim pentru dezvoltarea carierei sau înființarea propriei afaceri;

2. Calificarea a 336 de femei într-o meserie cerută pe piața muncii sau utilă în desfășurarea unei activități independente;

3. Dobândirea competențelor necesare inițierii și desfășurării unei afaceri de către 336 de femei;

4. Creșterea stimei de sine a persoanelor din grupul țintă prin: consiliere, dobândirea unei calificări, dobândirea unor competențe antreprenoriale și participarea la campania “Egale pe piața muncii, egale în afaceri”;

5. Înființarea a 15 întreprinderi (II, SRL, PFA etc.) de către o parte din persoanele din grupul țintă;

 

Pe termen lung, proiectul va genera următoarele efecte pozitive: va crește numărul femeilor calificate în meserii cerute pe piața muncii;  va crește numărul femeilor capabile să-și înființeze propria afacere, precum și numărul firmelor înființate și conduse de femei;  va crește numărul femeilor care au încredere în forțele proprii și care sunt independente financiar; va contribui la reducerea discriminării pe piața muncii și în afaceri a femeilor în raport cu bărbații.

 

 

Informațiile privind derularea proiectului și desfășurarea cursurilor pot fi obținute de pe site-ul proiectului www.femactiv.ro și www.fonduri-ue.ro/posdru.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

Detalii

Proiecte@UCV - 04.09.2015