Doctor Honoris Causa, prof. univ. dr. Sorin-Mihai Cîmpeanu

Senatul Universității din Craiova, la propunerea Facultății de Horticultură, va acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu (Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București), joi, 26 octombrie 2017, ora 11, în Sala Albastră.

 

Cu această ocazie, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu va susţine disertaţia „Evoluția învățământului superior horticol în contextul general al învățământului superior românesc”.

 

Absolvent al Colegiului Naţional „Sf. Sava” (Bucureşti, 1986), Sorin Mihai Cîmpeanu este doctor al Universităţii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului. Este autor/coautor a 16 cărţi /capitole şi a peste 100 de articole ştiinţifice în apărute publicaţii ştiinţifice de profil, dintre cele mai prestigioase.

 

În anul 2002, a primit Premiul Național In Hoc Signo Vinces, acordat pentru activitatea de cercetare de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior, în anul 2004 a primit Medalia Meritul pentru Învăţământ, acordată în anul 2004 de către Preşedinţia României, iar în anul 2013 a primit distinctia Personalitatea anului pentru o Românie europeană, acordată de CASA EUROPEI.

 

Pe lângă activitatea didactică şi academică, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu şi-a asumat şi o carieră manageriala si guvernamentală la cel mai înalt nivel. În perioada 2003 - 2014 a fost Vicepreședinte al Centrului de Excelență în Cercetare Biotehnol. A fost de două ori preşedinte al Comisiei IRVA, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) (septembrie 2012 - ianuarie 2015, respectiv noiembrie 2015 - iunie 2016). În perioada 2013 - 2014 a fost Președinte al Consorțiului Universităților de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Din decembrie 2014 şi până în noiembrie 2015 a fost ministrul Educației și Cercetării Științifice. In Noiembrie 2015 a fost Prim Ministru interimar al României.

 

În prezent, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu este rector al Universităţii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, preşedinte al Consiliului Național al Rectorilor, membru al Parlamentului României și Presedinte al Agenției Universitare a Francofoniei.

 

 

 

Știri@UCV - 24.10.2017