Consorţiul DS Leisure, la Universitatea din Craiova

 

Vă invităm miercuri, 11.09.2019, la ora 9:30, la Universitatea din Craiova, în sala 454, la reuniunea Consorțiului European DS Leisure. Timp de două zile, 10 și 11 septembrie 2019, reprezentanţi din partea fiecărei ţări membre a consorțiului vor desfăşura activităţi pentru validarea programelor de lucru implementate precum și a platformei online.

Scopul proiectului DS LEISURE a fost dezvoltarea unor competenţe (atitudini, abilităţi, cunoştinţe) specialiștilor care lucrează cu persoanele cu sindromul Down, familiilor acestora şi specialiştilor în ceea ce priveşte activitățile de timp liber în rândul persoanelor cu sindromul Down, precum şi creşterea abilitării lor printr-un program inovator de formare.

În timpul proiectului, în perioada octombrie 2017 - septembrie 2019, Consorțiul European a dezvoltat materiale de instruire, experiențe practice și o platformă online pentru implementarea metodologiei de formare. Aproximativ 120 de persoane cu sindrom Down, familii, voluntari și 40 de profesioniști din sectorul de agrement au fost instruiți și au participat la validarea rezultatelor proiectului, creând un prim impact direct.

Universitatea din Craiova, România, face parte din consorțiul european alături de alte cinci entități internaționale:Asociatia Langdon Down Oltenia Centrul Educational Teodora, ALDO-CET (Băileşti, România) ca entitate coordonatoare, Associazione Italiana Persone Down Onlus (Roma, Italia), Stichting Downkidsinternational (Olanda), Down Sendromu Dernegi (Istanbul, Turcia), Aristotelio Panepipstimio (Thessalonikis, Grecia), ca expert în dezvoltarea instrumentelor TIC adaptate persoanelor cu dizabilități.

DS LEISURE este un proiect finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului ERASMUS + 2017, Key Action 2 - Strategic Partnerships for Adult Education (Parteneriate strategice pentru educația adulților), cu costul total al proiectului pentru perioada contractuală menționată în Acordul nr. 2017-1-RO01-KA204-037465 estimat la 219782.00 EUR.

 

Manager proiect  UCV

Conf.univ.dr. habil. Germina Cosma

Proiecte@UCV - 10.09.2019