Şcoală de vară internaţională la Fizică

O grupă studenți de la Georgia Southern University (Statele Unite ale Americii) participă în această perioadă la școala de vară internațională Fizica în România: Știință și cultură, organizată de Departamentul de Fizică din cadrul Universității din Craiova.

Studenții parcurg în mod intensiv un curs de Fizică și efectuează lucrări de laborator în laboratoarele Departamentului de Fizică din cadrul Facultății de Științe. Școala este la a treia ediție și este rodul colaborării dintre Universitatea din Craiova și Universitatea Georgia Southern. Studenții lucrează pe același tip de echipamente ca și în laboratoarele lor. Orele sunt susținute în limba engleză de profesori de la cele două universități partenere.

Studenții vizitează companii din Oltenia pentru a înțelege utilitatea noțiunilor studiate. De asemenea, studenții participă la o serie de activități prin intermediul cărora aceștia iau contact cu istoria, tradiția și cultura românească. Vizitează castele precum Bran, Peleș și al Huniazilor, Cetatea Râșnov, merg la ruinele dacice de la Sarmisegetuza, văd zimbrii din rezervația de la Hațeg, vizitează peșteri, parcurg Transalpina, realizează farfurii de ceramică cu ajutorul unui meșter popular de la Horezu, văd Trovanții și locul în care intră Dunărea la Cazane. Sunt fascinați de poveștile auzite despre Ceaușescu când ajung la Palatul Parlamentului. Vizitează Palatul de la Mogoșoaia, centrul vechi al Bucureștiului și multe alte locuri fascinante din România.

Știri@UCV - 03.07.2019