A doua ediţie a concursului interjudeţean de programare pentru licee, ProCon “Constantin Belea”

 

Concursul interjudeţean de programare pentru licee, ProCon “Constantin Belea”, organizat de către Universitatea din Craiova, Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, a ajuns anul acesta la a doua ediţie.

 

Atractivitatea concursului, precum şi buna sa desfăşurare, s-au datorat în mare măsură şi sponsorilor concursului, patru firme de prestigiu cu profil de IT din oraşul Craiova: NetRom, CS Romania, SyncRO Soft şi Caphyon.

 

Concursul a conţinut trei faze în desfăşurarea sa: etapa de antrenament, etapa de preselecţie şi etapa finală. Etapa de antrenament, precum şi cea de preselecţie s-au desfăşurat on-line, echipele participante fiind prezente în laboratoarele de informatică ale liceelor de care aparțineau, iar serverul de concurs fiind localizat în cadrul Departamentului de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronica. Etapa finală se va desfăşura la Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică.

 

Inițial, la concurs s-au înscris 22 de echipe, fiecare fiind formată din 4 elevi de la liceele din județele din Regiunea Sud-Vest Oltenia, în total fiind înscrişi 88 de elevi. După etapa de preselecție, în etapa finală s-au calificat 11 echipe: 7 echipe din Craiova şi 4 echipe din Judeţul Gorj.

 

Etapa finală se va desfăşura pe data de 28 martie, începând cu ora 12, la sediul Departamentului de Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică. În aceeaşi zi va avea loc şi festivitatea de premiere. Premiile echipelor câştigătoare vor fi oferite de către sponsorii concursului.

 

Evenimente@UCV - 26.03.2015