Conferință de presă la sediul companiei Ford

Rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor, a participat marți, 21 octombrie 2014, la Craiova, la o conferință de presă organizată la sediul companiei Ford. Au participat domnul Jan Gijsen, Preşedintele Ford România, membrii ai staff-ului Ford România, precum și invitați din diverse domenii de activitate (educație, sănătate, media, etc.).

            În cadrul întâlnirii, Ford a făcut o prezentare a proiectelor de responsabilitate socială implementate de către companie la Craiova, precum și a planurilor de viitor. Astfel, în următorii 3 ani Ford va investi aproape jumătate de milion de dolari în programe comunitare la Craiova. Investiţiile sunt făcute cu sprijinul Ford Motor Company Fund & Community Services, entitatea filantropică a organizaţiei

Aproape 100.000 de dolari au fost deja investiţi în această vară prin acțiuni la Spitalul Judeţean din Craiova, Universitatea din Craiova şi grădiniţa “Căsuţa Fermecată”.

Ford a renovat în această vară două săli de curs de la Universitatea din Craiova, instituţie cu care producătorul american a semnat un parteneriat strategic prin care Universităţii  i-au fost donate maşini şi motoare în ultimii ani.

Noi proiecte, inclusiv posibilitatea dezvoltării de burse şi a unui centru vocaţional, sunt discutate în prezent de Ford şi conducerea Universităţii din Craiova.

De asemenea, Ford a înființat Corpul Voluntarilor, la care s-au înscris 350 de angajați ai companiei, care se vor implica în zilele fără producţie din acest an, în proiecte destinate comunităţii. În aceste zile, câteva echipe de voluntari Ford, cărora li s-au alăturat studenți ai Universității din Craiova, se află în Grădina Botanică din Craiova, unde, alături de personalul existent, fac lucrări de întreținere, de curățenie, de refacere a băncilor și etichetare a plantelor.

  

                             

Știri@UCV - 22.10.2014