Al X-lea Congres Mondial ISUD (4-9 IULIE 2014)

Universitatea din Craiova, Facultatea de Drept și Științe Sociale, Centrul de Cercetări Filosofice (CEFI), vă invită să participați la cel de al X-lea Congres al International Society for Universal Dialogue (ISUD), membră a Federației Internaționale a Societăților Filosofice  (FISP), care reunește filosofi și oameni de știință dintr-o largă arie de discipline.  

 

Partener principal al acestui eveniment este Consiliul Județen Dolj.

 

Tema Congresului este „Ființa umană: natura și funcțiile sale”. Universitatea din Craiova manifestă un interes prioritar față de această temă, pe care o consideră esențială pentru procesul de responsabilizare socială, la care înțelege să adere în contextul actualității occidentale a ideii de universitate.

 

Congresul va avea loc la Facultatea de Drept și Științe Sociale, reunind 126 de specialiști din mediul academic și de cercetare din 25 de țări de pe toate continentele. În cadrul întâlnirii vor fi dezbătute teme actuale, precum rolul moralei în comportamentul uman, explicația științifică a realității sau efectele economiei globale asupra  vieții  și  valorilor  umane.

           

Deschiderea oficială:

Vineri, 04 iulie, orele 16,30 – Aula Magna a Facultății de Drept și Științe Sociale

Sub egida Congresului vor avea loc și o serie de evenimente culturale, dintre care amintim:

-          Duminică 06 iulie 19,00 – Aula Magna a Facultății de Drept și Științe Sociale: Prezentarea, de către participanții la Congres și studenți ai Universității din Craiova, a dialogului filosofic "Reaching for Democracy", scris de Dr. Thomas Robinson, profesor emerit de Filosofie la Universitatea din Toronto, Canada, participant la Congres.

-          Luni, 07 iulie 19,30 – "Aula Buia", Facultatea de Agricultură și Horticultură :

Spectacolul de teatru: O scrisoare ..., adaptare a piesei O scrisoare pierdută, de Ion Luca Caragiale, susținut de Promoția 2014 a Departamentului de Arte, Specializarea Arta Actorului, a Universității din Craiova; profesor îndrumător: Adrian Andone.

 

Intrarea în sălile de Congres și la evenimentele culturale este liberă.

Atașăm Programul Congresului. Acesta poate fi consultat și pe site-ul http://isudialogue.org  

 

Sponsorii Congresului: MediaFarm, Piraeus Bank, Hotel Flormang, Hotel Royal, Hotel Europeca, Hotel Helin, Hotel Emma Est.

 

Contact: Conf. univ. dr. Adriana Neacșu, Director al CEFI  

E-mail: aneacsu1961@yahoo.com Tel: 0724/582854

 

Program

 

 

 

Evenimente@UCV - 02.07.2014