Lansare proiect Posdru/161/2.1/G/137956

Investeşte în oameni!

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

 

Comunicat de Presă

Lansare proiect  grant

Facilitarea tranziției de la studiu la piața muncii a studenților filologi și a celor de la comunicare, prin servicii integrate și inovatoare” (cod contract: POSDRU/161/2.1/G/137956)

 

Universitatea din Craiova prin Facultatea de Litere anunţa lansarea proiectului „Facilitarea tranziţiei de la studiu la piaţa muncii a studenţilor filologi şi a celor de la comunicare, prin servicii integrate şi inovatoare”, proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, Domeniul major de intervenţie 2.1. “Tranziţia de la şcoală la viaţa activă”.

Bugetul total eligibil al proiectului este de 1,844,922.40 lei, din care asistența financiară nerambursabilă aprobată este de 1,808,023.40 lei. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Durata de implementare a proiectului este de 16 luni, partenerii instituţionali în cadrul acestuia fiind Universitatea din Craiova, líder de proiect şi MEDIA SUD EUROPA S.A., SC DAGMAR DV SRL in calitate de reprezentanţi ai mediului privat.

Obiectivul general al proiectului este de a consolida cunoştinţele acumulate de către studenții Universităţii din Craiova din cadrul Facultaţii de Litere de la Specializările Limbi și literaturi, Comunicare și relații publice, Traduceri și interpretariat,  prin activitatea practică aferentă fiecărei specializări, ca o prima etapa în dezvoltarea carierei lor. Totodata, Universitatate din Craiova, prin parteneriatul cu MEDIA SUD EUROPA SAşi SC DAGMAR DV SRL işi manifesta interesul, inca o dată, pentru creșterea gradului de cooperare între mediul universitar și angajatorii din regiune, în vederea adaptării curriculei şcolare la cerinţele mediului privat.

Proiectul își propune şi două obiective specifice:

a) Creșterea relevantei rezultatelor învățării și facilitarea tranziției de la școala la viața activă pentru 460 de studenți (de la Specializările Limbi și literaturi, comunicare și relații publice, traduceri și interpretariat), prin diversificarea oportunităților de stagii de practică prevazute ca obligatorii, la potențiale locuri de munca din jud. Dolj (din mediul public sau privat), prin diversificarea activitaților de consiliere profesională, cât și prin crearea unei intreprinderi simulate (care reproduce structura și activitatea unei intreprinderi reale din domeniile limbi și literaturi, comunicare și relații publice, traduceri și interpretariat).  Prin actiuni cu caracter inovator cum ar fi, intreprinderea simulată, vor fi sprijinite activități orientate catre creșterea șanselor de ocupare ale studenților.

b) Dezvoltarea unui parteneriat durabil între mediul academic și mediul economic din jud. Dolj, prin adaptarea programei şcolare la cerintele pieței, în vederea facilitării unei tranziții mai ușoare de la școala la viața activă pentru viitori absolventi,  îmbunatățirea integrarii pe piața muncii a studenților înmatriculați în sistemul național de învățământ.

Grupul  ţintă  din  cadrul  proiectului este  format  din  460 de  studenți ai  Facultății de Litere, din cadrul Universității din Craiova. Studenții vor beneficia de stagii de practică în cadrul centrelor cu care Facultatea de Litere are încheiate convenții, dar și de activități de consiliere profesională, orientarea lor spre activitati pentru care au reale aptitudini, conștientizarea valorii personale pe piața forței de muncă.

Lansarea proiectului va avea loc vineri, 27 iunie 2014, ora 11.30, la Restaurantul “Flormang“ din Craiova, Str. Calea Severinului 7B.

Persoană de contact:

Conf. univ. dr. Adrian Otovescu, Responsabil informare și publicitate

E-mail: adiotovescu@yahoo.com

Telefon: 0762589300

 

Titlul proiectului: „Facilitarea tranziției de la studiu la piața muncii a studenților filologi și a celor de la comunicare, prin servicii integrate și inovatoare”

Beneficiar: UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA

Parteneri: MEDIA SUD EUROPA SA , SC DAGMAR DV SRL

 

Proiecte@UCV - 25.06.2014