Proiect Strategic POS DRU

Fondul Social European

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea ResurselorUmane 2007-2013

(POS DRU)

 

PROIECT STRATEGIC

„Modernizarea legislaţiei naţionale în contextul uniformizării dreptului la nivel european şi implicaţiile socio-politice asupra sistemului administrativ”, ID 141699

 

 

Potrivit informării primite din partea OIPOSDRU MEN, proiectul strategic cu titlul „Modernizarea legislaţiei naţionale în contextul uniformizării dreptului la nivel european şi implicaţiile socio-politice asupra sistemului administrativ”, ID 141699, proiect depus în competiţie naţională în cadrul Cererii de propuneri de proiectestrategice nr. 159 - „Sprijin pentru doctoranzi şi cercetători postdoctorat”, a fost aprobat spre finanţare.

 

Coordonatorul proiectului este Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti, iar partenerii instituţionali în acest proiect sunt: Universitatea  „AlexandruIoan-Cuza” din Iaşi și Universitatea din Craiova. Obiectivul general al proiectului este creşterea capacităţii sistemului juridic universitar de formare profesională şi de cercetare de înaltă ţinută prin abordarea, în România, a unei şcoli de cercetare ştiinţifică de excelenţă, orientată atât pe actualitatea generată de modernizare a legislaţiei naţionale şi de fluxul rapid al normelor lansate de legiuitor, dar şi pe orientarea acestei cercetări de excelenţă în scopul aprofundării problematicii legate de aplicarea noului drept la nivel european, cu surprinderea implicaţiilor asupra sistemului naţional, preponderent administrativ, al relaţiilor internationale în care se organizează societatea internatională, dar nu numai, coerenţa demersului fiind fundamentată şi pe constituirea unui parteneriat instituţionalizat de sprijinire a colaborării dintre universităţi, entităţi de cercetare şi persoane juridice de drept privat sau public, inclusiv aparţinând sistemului administrativ naţional, menite să coordoneze procesul continuu de creştere a performanţei cercetătorilor în cadrul programelor doctorale şi post-doctorale, prin îmbunătăţirea accesului la resursele europene de formare şi cercetare, inclusiv prin mobilităţi transnaţionale. Durata proiectului este de 18 luni.

 

În cadrul proiectului, la nivelul Universităţii din Craiova vor fi acordate 5 burse de cercetare doctorală şi 7 burse de cercetare postdoctorală pe direcţiile Strategiei Naţionale de Cercetare–Dezvoltare–Inovare 2007-2013: cercetări socio-economice şi umaniste

 

Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru acordarea burselor doctorale şi postdoctorale din Fondul Social European (FSE) Programul Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS DRU) precum şi pentru desfăşurarea activităţii de cercetare a bursierilor pentru perioada 2014-2015, şi anexele aferente, aprobat în şedinţa Consiliului de Administraţie al Universităţii din Craiova din 16.04.2014, este publicat pe site-ul http://www.ucv.ro/. Selectarea grupului ţintă în cadrul proiectului se va realiza conform calendarului competiţiei.

 

Conform art. 172 alin. (2) din Legea nr. 1/2011 a educaţiei naţionale  „În cadrul instituţiilor de învăţământ superior, programele postdoctorale pot fi organizate doar în cadrul şcolilor doctorale acreditate pentru organizarea de programe de studii universitare de doctorat.”

 

Data: 16.04.2014

 

 

Documente utile:

 

Proiecte@UCV - 16.04.2014