Dezbatere publică privind revizuirea Constituției Romaniei

Stimaţi colegi, dragi studenţi şi colaboratori ai Universităţii din Craiova,

 

Instituţia noastră a fost invitată să participe la dezbaterea publică a revizuirii Constituţiei României. Considerând că acest proces este deosebit de important pentru întreaga societate românească, Universitatea din Craiova vrea să asigure cadrul instituţional al unei reale dezbateri academice, nefiind dispusă să participe doar formal la mimarea mediatică a acesteia.

 

Conducerea Universităţii a cerut colectivului de drept constituţional al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative să realizeze un proiect de lege de revizuire a Constituţiei care să fie fundamentat doar pe consideraţii ştiinţifice şi care să răspundă nevoilor reale de protecţie a drepturilor şi libertăţilor persoanelor, de consolidare a democraţiei şi a statului de drept şi de funcţionalizare a sistemului constituţional şi politic.

 

Colegii noştri au realizat un astfel de proiect pe care l-am postat pe pagina de internet a Universităţii la adresa www.ucv.ro.

 

Propunerile şi comentariile dumneavoastră sunt deosebit de importante pentru a asigura o reală dezbatere a revizuirii Constituţiei şi sunt aşteptate până pe data de 14.04.2013 inclusiv la adresa de e-mail: ucv_revizuireaconstitutiei@yahoo.ro.

 

După analizarea şi integrarea în proiect a propunerilor dumneavoastră, acesta va fi prezentat şi discutat în fiecare facultate a Universităţii, în baza unui program ce urmează să vă fie comunicat, precum şi în cadrul Hexagonului Facultăţilor de Drept cu specialiştii în drept constituţional de la Universităţile din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara şi Sibiu.

 

Rezultatul acestor dezbateri va fi înaintat Forumului Constituţional şi Comisiei de Revizuire a Constituţiei României.

 

Rector,

Prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor

 

Raportul privind revizuirea Constituției României poate fi descarcat aici.

 

Actualizare 12.04.2013

Calendarul dezbaterii publice poate fi consultat aici.

 

Actualizare 15.04.2013

Raport intermediar privind revizuirea Constitutiei poate fi consultat aici.

 

Actualizare 22.04.2013

Raportul privind revizuirea Constituției României poate fi descarcat  aici.

 

Știri@UCV - 04.04.2013