Conferinţă WeAreNATO, la Universitatea din Craiova

Pe 7 decembrie, de la ora 10. 00, va avea loc conferinţa „România – pilon de securitate în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice”, organizată la Universitatea din Craiova, în Aula „Mihai I al României”, în cadrul campaniei NATO de informare publică – WeAreNATO.

Sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educației Naționale, Statului Major al Apărării, Institutului pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară, Comandamentului Brigăzii Multinaționale Sud-Est, precum şi studenţi ai Universităţii din Craiova.

NATO şi-a consolidat prezenţa pe flancul estic şi în zona Mării Negre, iar România este un beneficiar al măsurilor adoptate, măsuri care vizează atât dimensiunea de consolidare a posturii de descurajare şi apărare, precum şi proiectarea stabilităţii dincolo de graniţele aliate. Structurile NATO înfiinţate pe teritoriul României, ca urmare a deciziilor luate la summit-urile din Ţara Galilor (2014) şi Polonia (2016), reprezintă o dovadă certă a unităţii  şi forţei Alianţei în faţa ameninţărilor de orice natură.

Contribuţiile României la implementarea prezenţei aliate înaintate din Polonia, precum şi rolul central în cadrul prezenţei aliate adaptate din zona Mării Negre, participarea la operaţiile şi misiunile NATO cum este cea din Afganistan sau sprijinul acordat Ucrainei, Georgiei, R. Moldova şi ţărilor partenere din Balcanii de Vest - reprezintă dovezi că România îşi îndeplineşte fără ezitare angajamentele asumate în cadrul NATO. România alocă 2% din PIB pentru apărare, conform obiectivului asumat de aliaţi la Summit-ul din Ţara Galilor.

 

Jurnaliștii interesați de eveniment sunt invitați la o declarație de presă, pe 7 decembrie, între orele 9.45-10.00.

 

Știri@UCV - 06.12.2018