Comunicat de presă

Universitatea din Craiova prin rectorul său, prof. univ. dr. Cezar Spînu, îşi exprimă nemulţumirea faţă de implicarea numelui Universității din Craiova în comunicatul Ministerului rus de Externe, din 10 octombrie 2018, referitor la semnarea unui Memorandum cu Academia Diplomatică a respectivului Minister (http://www.ucv.ro/media). Sperăm că este vorba doar de o regretabilă neînțelegere și că această confuzie va fi grabnic și cu bună-credință corectată, în sensul onestei informări a opiniei publice asupra situaţiei reale, inclusiv prin publicarea acestui material.

 

În fapt, Universitatea din Craiova nu are cunoștință de intențiile Ministerului de Externe Rus de a crea o comisie de experți ruso-română şi nu a existat niciun contact între instituţia noastră şi Academia Diplomatică citată sau cu alţi reprezentanți ai Ministerului.

 

Universitatea din Craiova consideră că o asemenea intenție ar fi trebuit stabilită la nivel diplomatic și transmisă Universității înainte de comunicarea ei în media. Universitatea din Craiova cere sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României pentru a clarifica această situație.

 

Precizăm, de asemenea, că, în virtutea principiului libertăţii academice, Universitatea din Craiova a stabilit cu mai bine de 250 de universităţi din întreaga lume parteneriate pentru îmbunătăţirea şi diversificarea ofertei educaţionale şi de cercetare. Instituţia noastră este membră în numeroase organizaţii, asociaţii, platforme universitare internaţionale (vz. www.ucv.ro), în aşa fel încât nivelul de dezvoltare pe care l-am atins în domeniul relaţiilor internaţionale este un real atu regional și național.

 

Biroul de presă al Universităţii din Craiova

Știri@UCV - 12.10.2018