UCv inaugurează un laborator modern, dotat de Continental Sibiu

  • Continental Sibiu a dotat un laborator cu dotări specifice domeniului automotive la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității din Craiova;
  • Investiția în laborator este de 24.000 de euro. În următorul an 2019, alți 20.000 de euro vor fi investiți în parteneriatul CAS – UCV;
  • Colaborarea dintre cei doi partneri s-a consolidate anul trecut, prin semnarea unui contract de colaborare.

 

Continental Automotive Systems Sibiu, unul dintre furnizorii de top din domeniul automotive, a investit 24.000 de euro în dotarea unui laborator al Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității Craiova. Acesta este inaugurat pe  2 octombrie 2018, în prezența d-lui Prof. Univ. Dr. Cezar-Ionuț SPÎNU, Rectorul Universității din Craiova, d-lui Prof. Dr. Ing. Dan SELIȘTEANU – Decan al Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică, d-lui Oswald KOLB – Manager General Continental Automotive Systems Sibiu și a d-lui Dr. Liviu BĂLAN – Coordonator al Centrului de Cercetare-Dezvoltare din cadrul companiei Continental. Pe lângă această investiție, alți 20.000 de euro vor fi investiți în acest laborator, în 2019.

Universitatea din Craiova a încheiat în 2017 un parteneriat strategic cu Continental Automotive Systems Sibiu. Acest contract menționează investiții financiare pentru dotarea laboratoarelor, susținerea de competiții studențești și evenimente, precum și în alte inițiative ale universității dedicate dezvoltării competențelor și cunoștințelor studenților din aria tehnică în cadrul Universității din Craiova.

De asemenea, cei mai buni 20 de studenți de la programele de studii de interes pentru Continental, vor beneficia de burse în valoare de 500 de lei pe lună, fiecare.

 

„Parteneriatul cu Continental Sibiu este un exemplu de oportunitate fericită și un real câștig pentru ambii parteneri. Facultatea noastră reușește din nou să stea aproape de cerințele pieței muncii și să răspundă prompt semnalelor acesteia. Studenții noștri și colectivul de cadre didactice primesc confirmarea propriei pregătiri tehnice prin fructificarea diferitelor tipuri de colaborări dezvoltate în cadrul acestui parteneriat: creștere profesională prin stagii de practică, internship-uri, concursuri, proiecte comune de cercetare-dezvoltare. Salutăm încă o dată, pe această cale, pragmatismul, generozitatea și deschiderea companiei Continental Sibiu” a declarat dl. Dan Selișteanu, decanul Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică.

 

„Continental Sibiu este o companie în continuă creștere şi pentru ca aceasta să fie sustenabilă, avem nevoie de angajati bine pregătiți. Investiția în universități ne ajută în primul rând pe noi, să avem angajații de care avem nevoie, dar și societatea în general, prin creșterea calității forței de muncă” a declarat dl. Oswald Kolb, manager general al Continental Automotive Systems Sibiu.

Continental Sibiu a investit la nivel național peste 320 de milioane de euro din 2003 până în prezent. La Sibiu sunt produse anual în jur de 33 de milioane de unități electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și produse în Sibiu sunt sistemele inteligente de frânare, sistemele de suport și asistență în conducerea autovehiculelor sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2017 o cifră de afaceri de 44 demiliarde de euro și are în prezent peste 243.000 de angajați în 60 de țări.

În perioada 1999-2017, Continental a investit circa 1,4 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. Continental avea la finalul anului 2017, circa 19.700 de angajaţi, din care 5.700 sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Continental își va mări echipa cu peste 1.000 de noi membri în acest an în România.

 

Știri@UCV - 02.10.2018