Sportul modelează viețile

Sportul modelează viețile

 

Asociația Langdon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora în parteneriat cu Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova și Fundația Special Olympics din România organizează un eveniment demonstrativ, având ca temă activitatea fizică, dezvoltarea conduitelor de viață sănătoasă și incluziunea socială a persoanelor cu sindrom Down prin sport.

 

Evenimentul demonstrativ se va desfășura, miercuri, 28 martie 2018, la Sala Polivalentă din Craiova, cu sediul în Bulevardul Știrbei Vodă nr. 32, Craiova, Dolj, începând cu ora 10:00 și va fi structurat în două componente:

  1. Lecție demonstrativă de antrenament;
  2. Seminar de nutriție și sănătate.

 

Evenimentul demonstrativ se desfășoară în cadrul proiectului „Sportul modelează viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale”, finanțat de SERVIER România.

Prin acest proiect se urmărește implementarea unei metodologii de pregătire a sportivilor cu dizabilități intelectuale în cadrul F.E.F.S. Craiova, implicarea studenților în antrenamente practice împreună cu sportivii cu sindrom Down și asistenții personali ai acestora, precum și schimbarea atitudinii studenților și specialiștilor față de persoanele cu sindrom Down prin participarea la activități de voluntariat. 

 

Evenimentul va fi interactiv și va oferi participanților posibilitatea să înțeleagă particularitățile adulților cu sindrom Down.

 

 

 

 

Proiecte@UCV 27.03.2018