DS LEISURE, (2017-1-RO01-KA204- 037465)

DS LEISURE, (2017-1-RO01-KA204- 037465)

PROIECTUL EUROPEAN ERASMUS+ TRAINING PROGRAM FOR IMPROVING QUALITY OF LIFE OF PERSONS WITH DOWN SYNDROME THROUGH INCLUSIVE LEISURE (DS LEISURE) PROMOVEAZĂ CREȘTEREA CALITĂȚII VIEȚII LA PERSOANELE CU SINDROM DOWN.

 

              DS LEISURE (2017-1-RO01-KA204-037465) este un proiect finanţat de Comisia Europeană în cadrul programului ERASMUS+ 2017-2019.

              Perioada de derulare a proiectului : Octombrie 2017-Septembrie 2019.

 

DS LEISURE dorește creştea competenţele persoanelor cu sindrom Down, a familiilor şi specialiştilor din domeniu, în ceea ce priveşte activitățile de timp liber. La finalul proiectului, partenerii din cele 5 țări își doresc dezvoltarea unui protocol inovator de formare a conduitelor de autonomie în activitățile de timp liber.

Scopul proiectului DS LEISURE este crearea unor competenţe (atitudini, abilităţi, cunoştinţe) specialiștilor care lucrează cu persoanelor cu sindromul Down, familiilor acestora şi specialiştilor în ceea ce priveşte activitățile de timp liber în rândul persoanelor cu sindromul Down, precum şi creşterea abilitării lor printr-un program inovator de formare.

 

În timpul proiectului, Consorțiul European va dezvolta materiale de instruire, experiențe practice și o platformă online pentru implementarea metodologiei de formare. Aproximativ 120 de persoane cu sindrom, familii, asistenți profesioniști și 40 de profesioniști din sectorul de agrement vor fi instruiți și vor participa la validarea rezultatelor proiectului, creând un prim impact direct.

În timpul proiectului, Consorțiul European va dezvolta materiale de instruire, experiențe practice și o platformă online pentru implementarea metodologiei de formare.

Beneficiarii proiectului vor fi aproximativ 120 de persoane cu sindrom Down, familii, asistenți profesioniști și 40 de profesioniști din sectorul de agrement vor fi instruiți și vor participa la validarea rezultatelor proiectului, creând un prim impact direct.

Universitatea din Craiova, România, face parte din consorțiul european alături de alte cinci entități internaționale:

- Asociatia Langdon Down Oltenia Centrul Educational Teodora, ALDO-CET, Bailesti, Romania ca entitate coordonatoare,

- Associazione Italiana Persone Down Onlus, Roma, Italia,

- Stichting Downkidsinternational, Olanda

- Down Sendromu Dernegi, Istanbul, Turcia.

- Aristotelio Panepipstimio Thessalonikis, Grecia, ca expert în dezvoltarea instrumentelor TIC adaptate persoanelor cu dizabilități.

DS LEISURE este un proiect finanțat de Comisia Europeană în cadrul Programului ERASMUS + 2017, Key Action 2 - Strategic Partnerships for Adult Education (Parteneriate strategice pentru educația adulților), cu costul total al proiectului pentru perioada contractuală menționată în Acordul nr. 2017-1-RO01-KA204-037465 estimate la 219782.00 EUR.

În perioada 29 și 30 octombrie, a avut loc în România, reuniunea de lansare a proiectului european "DS Leisure", care vizează lansarea și promovarea proiectului. La reuniune au fost prezenti cate doi reprezentanti din partea fiecărui membru al consorțiului. Agenda primei zile de lucru, 29 octombrie, a avut ca scop cunoașterea participanților, și demararea activităților specific proiectului precum dezvoltarea adaptării programului de formare, aspecte ale structurii urmărite, conținut teoretic, activități practice, platformă virtuală de instruire.

În 30 octombrie, programul proiectului a cuprins vizitarea centrului ALDO-CET, cu sediul în Băilești, unde parteneri din diferite țări au primit o primire călduroasă din partea beneficiarilor centrului și participat la activitățile de timp liber derulate de beneficiarii cu Sindrom Dowmn.

 

Manager proiect  UCV conf.univ.dr. Germina Cosma

Proiecte@UCV 17.11.2017