Un mediu sănătos pentru viitorul tău

Facultatea de Horticultură a Universităţii din Craiova desfăşoară, în perioada 27 august 2017 – 10 septembrie 2017, Şcoala de vară „Un mediu sănătos pentru viitorul tău”, unul dintre cele şapte proiecte câştigate de Universitatea din Craiova în cadrul ROSE.

Activităţile proiectului sunt destinate liceenilor, cărora li se oferă informații științifice atractive şi li se dezvoltă abilitățile practice din domeniile horticultură, peisagistică, biologie, mediu, ingineria produselor alimentare. Elevii vor participa la cursuri de iniţiere în horticultură și biologie, în domeniul mediului, dar şi la cursuri de iniţiere în nutriţie şi calitatea alimentului. Vor beneficia de consiliere profesională și orientare în carieră. Mai mult, tinerilor li se vor prezenta tehnici și metode de lucru în laborator în vederea prelucrării și examinării probelor prelevate din diferite medii, dar vor participa şi la ateliere de lucru pentru realizarea unui produs alimentar şi pentru calculul valorii nutritive şi energetice.

Competiții sportive, activități recreative, vizite la muzee și alte instituții de artă și cultură, precum şi deplasări pe traseele turistice: Craiova – Dubova (Parcul Național Porțile de Fier) şi Craiova – Râmnicu Vâlcea – Parcul Național Cozia sunt câteva dintre activităţile recreative de care vor beneficia adolescenţii implicaţi în proiect.

 

Mai multe detalii despre ROSE, aici.

Manager de proiect,

Prof. univ. dr. Sina Cosmulescu

Contact:

Lect. univ. dr. Xenia Negrea

Tel. 0745567724

 

Proiecte@UCV - 30.08.2017