UCv a câştigat 7 proiecte prin Schema de Granturi Competitive

 

 

Universitatea din Craiova a câştigat şapte proiecte prin Schema de Granturi Competitive pentru universități din cadrul proiectului ROSE, situându-se pe locul al doilea, după Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, care a obţinut finanţare pentru 8 proiecte. Celelalte universităţi au obţinut resurse pentru câte un singur proiect.

Universitatea din Craiova participă prin Facultăţile: Agronomie, Educaţie Fizică şi Sport, Horticultură, Litere, Mecanică, Ştiinţe, Teologie. Proiectele câştigătoare ale Universităţii din Craiova sunt:

  1. 1.      Amfiteatrul studenţiei – AFISTUD
  2. 2.      Școala de vară „Pregătire integrată pentru tranziția la învățământul universitar”
  3. 3.      „Artă, Cultură, Spiritualitate” – ACS
  4. 4.      Dă valoare paşilor tăi pentru viitor – DAVIT
  5. 5.      Vara experimentului la Ştiințe
  6. 6.      Un mediu sănătos pentru viitorul tău – HORTMED
  7. 7.      Fii activ vara prin sport!

 

ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

 

Proiectul, finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022. Acordul de împrumut (Proiectul pentru învățământ secundar) dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, semnat la Washington la 17 aprilie 2015, a fost aprobat prin Legea nr. 234/08.10.2015 de ratificare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 757/2015.

Implementarea este în responsabilitatea Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS), prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE).

 

Mai multe detalii despre ROSE, aici.

 

Contact:

Lect. univ. dr. Xenia Negrea

Tel. 0745567724

 

Proiecte@UCV - 27.08.2017