Caravana francezei în grădiniţe

Caravana francezei în grădiniţe

Marţi, 13 iunie, la ora 14, la Lectoratul francez, va avea loc ceremonia de înmânare a premiilor pentru studenţii Facultăţii de Litere şi profesorii participanţi la Caravana francezei în grădiniţe. Proiectul, iniţiat de ARPF Dolj şi coordonat de Prof. dr. Dorina POPI, de la Colegiul National „Fraţii Buzeşti”, a fost susţinut financiar de Ambasada Franţei la Bucureşti (prin Lectoratul francez al Universităţii din Craiova) si de Agenţia Universitară a Francofoniei (prin Centrul de Reuşită Universitară francofonă de la Universitatea din Craiova).

Acţiunea s-a desfăşurat în perioada februarie-iunie 2017, în zece grădiniţe din Municipiul Craiova. Echipele au fost formate dintr-un profesor coordonator şi câte doi studenţi, care au desfăşurat activităţi de predare-învăţare a limbii franceze folosind metode ludice, atractive, cântecele, scenete şi activităţi teatrale.

În cadrul festivităţii de premiere se vor înmâna diplome si cadouri atât studenţilor cât şi profesorilor care s-au implicat în mod constant în promovarea francezei precoce.

Evenimentul este organizat de Lectoratul francez al Universităţii din Craiova, Centrul de Reuşită Universitară al Universităţii din Craiova, Association roumaine des professeurs de français (ARPF), filiala Dolj, Departamentul de Limbi romanice si clasice al Facultăţii de Litere, Universitatea din Craiova.

 

Știri@UCV 12.06.2017