Universitatea din Craiova, gazda a șapte bursieri “Eugen Ionescu”

Programul de cercetare doctorală și postdoctorală “Eugen Ionescu” va aduce la Universitatea din Craiova, în perioada 1 aprilie - 31 iulie 2017, șapte bursieri “Eugen Ionescu” din Tunisia, Madagascar, Coasta de Fildeș și Camerun.

 

Doi dintre bursierii selectați au efectuat stagii de cercetare doctorala la Universitatea din Craiova și în anul universitar 2015-2016, sub coordonarea doamnei prof. univ. dr. Adriana Burlea-Șchiopoiu de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și a domnului prof. univ. dr. Costin Bădică de la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică.

 

Comisia națională de selecție, reunită pe data de 14 februarie 2017, a atribuit 90 de burse cu o durată de trei luni pentru cea de-a zecea promoție de bursieri din cadrul Programului “Eugen Ionescu”. Dintre acestea, 41 de burse de burse au fost atribuite pentru cercetare doctorală, 38 de burse pentru cercetare postdoctorală și 11 burse de doctorat au fost refinanțate.

 

În cadrul Apelului la candidaturi 2016-2017, Biroul Europa Centrală și Orientală al Agenției Universitare a Francofoniei a primit 408 solicitări de finanțare de la candidați din 25 de țări diferite. În România, 23 de universități vor primi în al doilea semestru bursierii Programului „Eugen Ionescu”.

Știri@UCV - 02.03.2017